News Flash:

Drumul pe Muntele Mic ramane deschis si pe timpul iernii

29 Decembrie 2013
1364 Vizualizari | 0 Comentarii
Drumul spre Muntele Mic va rămâne permanent deschis în această iarnă, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

'S-a hotărât acest lucru după ce pe drumul respectiv, dintre telescaun şi platoul montan, au fost realizate o serie de lucrări de consolidare şi pentru securitatea traficului', a afirmat Frunzăverde.

Pe drumul de la telescaun până pe platoul montan au fost montate de-a lungul anilor şi parapete de protecţie pe toate tronsoanele considerate periculoase pe timp de iarnă. 

Drumul dintre telescaun şi Muntele Mic a fost reabilitat în întregime în anul 2006, însă, pe timp de iarnă, din cauza insecurităţii traficului, acesta a fost închis. De acum însă, drumul va rămâne deschis iarna, având în vedere că riscul ca maşinile să iasă în decor a fost mult redus. Dar şi în aceste condiţii, mijloacele de transport trebuie să fie bine echipate de iarnă, drumul fiind unul de munte, în serpentine.

Pentru anii care urmează, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi-a propus realizarea, pe ciclul de finanţare europeană 2014-2020, încă două noi proiecte pe turism pe care să le deruleze prin Programul Operaţional Regional, unul în masivul Semenic, altul pe Muntele Mic. Pe Muntele Mic este vorba de un proiect care va lega Poiana Mărului de Culmea Nedeea, printr-o pârtie de circa opt kilometri. Totodată, în masivul Semenic urmează a fi dezvoltat un concept care să pună în valoare această zonă, timp de 12 luni pe an. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006415 (s)