News Flash:

Crima intr-un coafor: O femeie a fost omorata de sot

29 Decembrie 2013
1275 Vizualizari | 0 Comentarii
Un bărbat şi-a înjunghiat mortal soţia, sâmbătă, într-un coafor din Iaşi, unde aceasta era angajată, apoi a încercat să se sinucidă, fiind dus la Spitalul "Sfântul Spiridon" în stare gravă. Femeia era cazată în Centrul pentru protecţia victimelor violenţei domestice din oraş, împreună cu cei trei copii ai săi, după ce plecase de acasă din cauza comportamentului violent al bărbatului. UPDATE: Bărbatul care şi-a ucis soţia într-un coafor fusese internat, în noiembrie, la Spitalul Socola

Bărbatul care sâmbătă seară şi-a ucis soţia într-un coafor din Iaşi fusese internat, în luna noiembrie, la Spitalul de Psihiatrie Socola, unde a mers singur, cel mai probabil după ce s-a împăcat cu soţia, care retrăsese plângerea depusă la Poliţie împotriva sa pentru lovire.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iaşi, Carmina Pascal, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în luna noiembrie bărbatul s-a internat la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi. "S-a dus de unul singur la spital. Cel mai probabil a luat această decizie după ce s-a împăcat cu soţia, în urma retragerii plângerii la Poliţie depuse de femeie", a spus Carmina Pascal.

Pe de altă parte, ea a precizat că sâmbătă seară procurorii au deschis dosar penal pentru omor calificat pe numele bărbatului.

"A fost deschis dosar penal pe numele bărbatului, pentru omor calificat. El se află internat în stare gravă la spital, fiind păzit de poliţişti. În funcţie de evoluţia stării de sănătate a bărbatului, se va decide dacă se impune schimbarea încadrării juridice în acest caz", a adăugat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iaşi.

Managerul Spitalului de Psihiatrie Socola, Lucian Burlea, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX că, în condiţiile în care anchetatorii nu au furnizat numele bărbatului, unitatea medicală nu poate preciza diagnosticul pus de medici în acest caz.

"Oricum, în astfel de situaţii este important ca pacientul să ia tratamentul prescris de medici. E posibil ca pe fondul alcoolului consumat în perioada sărbătorilor agresivitatea să crească şi să se ajungă la situaţii nedorite", a afirmat managerul Spitalului Socola.

Bărbatul, care a încercat să se sinucidă după ce şi-a înjunghiat mortal soţia, se află în continuare în stare critică şi a suferit un stop cardio-respirator, la ora transmiterii acestei ştiri fiind supus unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Coodonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că între timp bărbatul a suferit şi un stop cardio-respirator şi a fost resuscitat, iar şansele de supravieţuire ale acestuia sunt reduse.

"Se află în sala de operaţie, medicii încercând să intervină pe plăgile abdominale. Este în şoc hemoragic, a suferit şi un stop cardio-respirator şi a fost resuscitat timp de câteva minute. Nu are şanse foarte mari de supravieţuire, fiind şi leziuni cerebrale urmare a stopului cardio-respirator", a spus coordonatorul SMURD Iaşi.

Sâmbătă seară, bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a intrat în coaforul aflat la parterul Căminului studenţesc T 17 de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iaşi, unde lucra soţia sa, şi a înjunghiat-o pe aceasta de mai multe ori. Ulterior, el s-a aşezat în genunchi lângă trupul femeii şi a încercat să se sinucidă, înjunghiindu-se cu acelaşi cuţit.

Coodonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că echipajul medical care a ajuns la faţa locului a constatat că femeia avea plăgi multiple la gât şi abdomen şi era în stop cardio-respirator, încercându-se fără succes resuscitarea acesteia.

Una dintre angajatele care se aflau în coafor la momentul atacului a declarat că în salon mai erau două fete, cliente, şi că totul s-a petrecut în câteva secunde: "În câteva secunde s-a întâmplat totul. Am auzit ţipete, iar când am văzut ce se întâmplă am fugit în vestiar şi am chemat paza, poliţia. Erau două fete în salon".

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Iaşi, Anca Vâjâiac, conflictul între cei doi soţi a avut loc într-o anexă a coaforului, şi nu în locul în care se aflau clientele şi celelalte angajate ale salonului.

UPDATE: Femeia ucisă de soţ depusese două plângeri la Poliţie împotriva bărbatului, pentru violenţă

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi, Anca Vâjâiac, a declarat, sâmbătă seară, pentru corespondentul MEDIAFAX că femeia a depus prima plângere la Poliţie împotriva soţului său la începutul lunii noiembrie, pentru lovire şi alte violenţe, însă la scurt timp a retras plângerea, după ce s-ar fi împăcat cu acesta.

"La începutul lunii noiembrie a depus o plângere la Poliţie împotriva soţului, pentru lovire şi alte violenţe. La scurt timp, femeia şi-a retras plângerea, după ce s-a împăcat cu soţul. În noaptea de 25 spre 26 decembrie, între cei doi soţi a avut loc un nou conflict, iar femeia a sunat la Poliţie şi a depus o nouă plângere, tot pentru lovire şi alte violenţe. Ulterior, ea a fost dusă de poliţişti la un centru pentru protecţia victimelor violenţei domestice, împreună cu cei trei copii ai săi", a spus Anca Vâjâiac, care a precizat că nu a existat un ordin de restricţie din partea instanţei în cazul bărbatului.

Centrul pentru protecţia victimelor violenţei domestice în care fusese cazată femeia, împreună cu cei trei copii ai săi, între care unul major, se află în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi.

Incidentul s-a produs în coaforul aflat la parterul Căminului studenţesc T 17, pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iaşi, iar la acel moment în salon se aflau mai multe persoane, care au sunat la 112.

Colegele femeii spun că aceasta plecase de acasă în urmă cu câteva zile din cauza comportamentului violent al soţului.

De altfel, femeia era cazată în Centrul pentru protecţia victimelor violenţei domestice din Iaşi, împreună cu cei trei copii ai săi, unul dintre aceştia fiind major.

Sâmbătă seară, după ce s-a produs tragedia, unul dintre copii, o fetiţă de 13 ani, a venit la coafor îngrijorată că mama sa întârzie de la serviciu. Fata era însoţită de un supraveghetor al centrului respectiv şi nu a putut intra iniţial în incinta coaforului, din cauza anchetei poliţiştilor şi procurorilor, minora fiind anunţată ulterior despre moartea mamei sale.

În 5 martie 2012, un bărbat a deschis focul în incinta coaforului de la complexul Perla din Capitală, cu intenţia de a o ucide pe soţia lui, care voia să divorţeze de el. Aceasta şi casiera coaforului au fost ucise, iar şase persoane, angajaţi şi clienţi ai salonului, au fost rănite. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005594 (s)