News Flash:

Festival de datini si obiceiuri de iarna, cu invitati din Ungaria si Ucraina

28 Decembrie 2013
1421 Vizualizari | 0 Comentarii
Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă se desfăşoară joi în Negreşti Oaş, cu invitaţi din Ungaria, Ucraina şi mai multe judeţe din România.

Primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, a declarat la deschiderea oficială că pentru prima dată la festival participă şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Turism, scopul acestuia fiind de a promova Ţara Oaşului.

'Este o mare bucurie pentru noi să fim gazdele oaspeţilor din Ungaria, Ucraina, Sibiu, Bucureşti, din tot judeţul Satu Mare. Astăzi, noi vrem să avem un spectacol deosebit, pentru că nicăieri nu se păstrează tradiţiile, portul tradiţional ca în Ţara Oaşului. Coconii (băieţii - n.r.) noştri cântă, joacă, dansează, pentru toate fetele din oraş. Depunem eforturi pentru a aduce cât mai mulţi turişti, pentru ca Ţara Oaşului să fie cunoscută peste tot în lume', a afirmat Fedorca.

Conform tradiţiei, manifestarea a debutat cu parada portului popular, participanţii arătându-şi costumele specifice sărbătorilor de iarnă.

La festivalul-concurs s-au înscris 25 de grupuri de colindători, pe cele două secţiuni, colinde şi teatru de măşti. La fiecare secţiune se va acorda un premiu I în valoare de 400 de lei, premiul II - 300 lei, premiul III - 200 lei şi un premiu special de 150 de lei.

Organizatori sunt Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Primăria Negreşti Oaş şi Casa de Cultură Negreşti Oaş. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006287 (s)