News Flash:

Captură uriașă!

Droguri de risc, depistate la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet din judeţul Dolj

29 August 2023
173 Vizualizari | 0 Comentarii

Politiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet din județul Dolj au identificat, într-un camion încărcat cu semințe de floarea-soarelui, mai multe cutii de medicamente ce conțineau 1.186.785 de comprimate cu substanța activă alprazolam, o substanță listată ca drog de risc. Șoferul camionului, un cetățean bulgar, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub suspiciunea de trafic de droguri de risc. Acest incident reprezintă cea mai mare captură de medicamente cu substanță activă din categoria drogurilor de risc, cu o valoare estimată pe piață de peste 3 milioane de euro, conform informațiilor furnizate de polițiștii de frontieră.

În dimineața zilei de 27 august, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet din județul Dolj, un cetățean bulgar în vârstă de 52 de ani, conducând un camion, a venit să intre în țară. Documentele de însoțire menționau că transporta semințe de floarea-soarelui și cilindri hidraulici, având ca destinație Suedia. Utilizând analiza de risc, polițiștii de frontieră au efectuat o inspecție fizică a camionului. În interiorul compartimentului pentru marfă, pe lângă încărcătură, au fost descoperite mai multe cutii de medicamente. Verificarea detaliată a relevat că aceste cutii conțineau 79.119 de blistere cu 1.186.785 de comprimate cu substanța activă Alprazolam, care este listată în Tabelul nr. 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Întreaga cantitate de medicamente a fost trimisă spre expertiză într-un laborator specializat, iar rezultatele au confirmat prezența substanței active.

Cercetările în acest caz sunt în curs de desfășurare sub conducerea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, pe baza suspiciunii de infracțiuni legate de introducerea, scoaterea, importul sau exportul ilegal de droguri de risc. Odată finalizate cercetările, vor fi luate măsurile legale necesare.

În același timp, camionul a fost reținut la sediul PTF Bechet, iar șoferul bulgar a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior prezentat în instanță cu propunerea de arest preventiv, care a fost aprobată pentru 30 de zile.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006802 (s)