News Flash:

Drama femeii cu barba: sufera de o boala care afecteaza una din zece femei cu varsta intre 20 si 40 de ani

27 Aprilie 2017
1654 Vizualizari | 0 Comentarii
femeie cu barba
O tanara de 24 de ani din New York se lupta de 8 ani cu parul facial si cu greutatea excesiva, simptome cauzate de o tulburare hormonala de care sufera una din 10 femei: sindromul ovarului polichistic (SOP).
In ciuda comentariilor negative, femeia a renuntat sa se mai rada pe fata in ultima vreme, deoarece vrea sa se simta bine in pielea ei, sa nu se mai ascunda si, mai presus de toate, sa atraga atentia asupra acestei afectiuni frecvente in randul femeilor. 
Alma a fost diagnosticata cu SOP cand avea 16 ani si ani de-a randul s-a barbierit pe fata pentru a-si ascunde problema de sanatate. Acum, ca nu mai face asta, ea spune ca oamenii ii trimit tot felul de mesaje urate. 
Prietenul ei, cu care este impreuna de 5 ani, este alaturi de ea si spune ca relatia lor nu este afectata de acest aspect. 
Totusi gura lumii o afecteaza destul de mult. „Mi s-a spus ca sunt urata, ca ar trebui sa ma sinucid. Unii m-au poreclit Cancer”, spune Alma intr-un interviu acordat cotidianului britanic DailyMail. 
„Oamenii vor tot timpul sa-mi faca poze, rad de mine si fac comentarii neplacute la adresa aspectului meu, dar incerc sa trec peste, sunt constienta ca agresiunile acestea reflecta frustrarile acelor persoane”, a adaugat ea.
Prietenul Almei spune ca barba nu o defineste pe ea ca persoana. „Ceea ce conteaza e sufletul, nu aspectul”, spune el.
„As vrea sa le transmit tuturor femeilor care sufera de aceasta problema de sanatate ca e OK sa te arati lumii asa cum esti, asa cum te simti bine, chiar daca nu e considerat normal. Eu nu vreau sa ma schimb doar de dragul lumii. Sunt fericita asa cum sutn acum”, spune Alma.
Sindromul ovarelor polichistice este o afectiune care determina cresterea anormala a nivelului de insulina, ceea ce duce la dereglari hormonale (exces de testosteron) ce au drept consecinta luarea in greutate, menstruatia dureroasa, oboseala, acneea, infertilitatea si cresterea excesiva a parului de pe corp. csid.ro

new york tulburare hormonala alma
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004478 (s)