News Flash:

Dovleacul inlocuieste cu succes multe medicamente

13 Iulie 2018
797 Vizualizari | 0 Comentarii
dovleac copt

 

De la orice varietate de dovleac, poti folosi si miezul, si semintelepentru a trata problemele de sanatate de care suferi, începand cu migrene si terminand cu probleme digestive si sterilitate.

Dovleacul contine vitaminele A, C si E, precum si magneziu, potasiu si fier.

Continutul bogat de vitamina A previne cancerul

Pulpa de dovleac contine vitamina A, vitaminele E, C, saruri minerale, hidrati de carbon si protide. Astfel, 100 de grame de dovleac asigura aproximativ 70% din aportul zilnic necesar de vitamina A. Vitamina A, la fel ca si celelalte substante are rol esential în mentinerea sanatatii organismului. Vitamina A, de exemplu, are un rol esential în prevenirea cancerului, cataractei, aterosclerozei si ofera organismului o protectie antioxidanta extraordinara. Un studiu realizat la Kansas State University demonstreaza faptul ca vitamina A reduce considerabil riscul aparitiei emfizemului pulmonar, mai ales la fumatorii pasivi.

Pentru ce boli sunt bune semintele de dovleac

Dovleacul este o sursa de antioxidanti
Dovleacul contine antioxidanti ce îti întaresc imunitatea, îti protejeaza ochii si te pot chiar feri de cancer. Unii din acesti antioxidanti - alfa-carotenul si beta-carotenul - sunt cei ce-i confera dovleacului culoarea portocalie.

Dovleacul are un continut bogat de fibre
Dovleacul contine o cantitate considerabila de fibre, acestea fiind necesare pentru controlarea glicemiei, scaderea colesterolului si pastrarea unei greutati normale.

Dovleacul este sarac în calorii si grasimi
Toamna este anotimpul placintelor, savurate alaturi de un ceai cald. Totusi, dulciurile pot avea de multe ori efecte nedorite asupra siluetei tale. Solutia? Încearca placinta cu dovleac, care contine un numar mic de calorii fata de alte preparate similare. De asemenea, dovleacul copt este un desert delicios. Daca ti se pare ca ai vrea sa fie mai dulce, adauga putina scortisoara în loc de zahar.

Dovleacul elimina viermii intestinali
Pentru a scapa de viermii intestinali se foloseste un preparat obtinut din seminte crude de dovleac, numit si pasta „antihelmintica" (combate limbricii si tenia). Pasta se prepara din 100 g de seminte (pastrandu-se pielita verde), cate 100 ml de apa si de lapte si din trei lingurite de miere de albine.

Cum se prepara mierea de dovleac, leac pentru regenerarea ficatului, dureri de stomac, afectiuni gastrointestinale si pulmonare

Toata cantitatea se împarte în trei portii, care se consuma pana la masa de pranz, din ora în ora. Dupa o pauza de trei ore, se ia o lingura de ulei de ricin.

Pentru copiii cu varste cuprinse între 9 si 12 ani, pasta antiparazitara se prepara din 50 g de seminte, în timp ce pentru copiii mai mici (în grupa de varsta 5-7 ani), cantitatea de seminte folosita se reduce la 25 g. Cura dureaza între patru si sase zile.


vitamina dovleacul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005035 (s)