News Flash:

Doua zile de foc pentru PSD la malul marii. Conducerea largita a partidului lui Dragnea se muta la Neptun

31 August 2018
752 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea conf

Liderii PSD va analiza, vineri si sambata, in statiunea Neptun, activitatea ministrilor social-democrati dupa sapte luni de mandat si va stabili daca se impune o remaniere guvernamentala.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat la malul marii conducerea centrala a partidului, impreuna cu presedintii organizatiilor judetene si membrii Executivului, pentru a realiza, impreuna, o analiza privind activitatea Guvernului Viorica Dancila la sapte luni de la preluarea mandatului.

Liderii social-democrati vor imbina in statiunea Neptun, pe parcursul a doua zile, reuniuni formale cu mai multe „sesiuni” de socializare. Daca ziua de vineri este rezervata, in principal, discutiilor informale intre liderii PSD, deciziile politice vor fi luate in cursul zilei de sambata.
Surse din conducerea PSD au declarat pentru MEDIAFAX ca prim-ministrul va face o prezentare, sambata, in sedinta CExN al PSD de la Neptun, a gradului de indeplinire de catre ministere a masurilor din programul de guvernare. Dupa prezentarea bilantului, conducerea largita a PSD va stabili daca se impune o remaniere guvernamentala sau daca Executivul va continua sa functioneze cu actualii titulari.

Potrivit surselor citate, portofoliile guvernamentale care au atras cele mai multe critici in interiorul PSD, in primele sapte luni de mandat, sunt: Finantele (Eugen Teodorovici), Economia (Danut Andrusca), Tineretul si Sportul (Ioana Bran), Cercetarea si Inovarea (Nicolae Burnete), Educatia (Valentin Popa) si Cultura (George Ivascu).

Social-democratii vor avea, la Neptun, si o prima discutie despre strategia partidului pentru anul 2019, atunci cand vor avea loc alegeri europarlamentare si prezidentiale, au spus surse din conducerea PSD pentru MEDIAFAX.

Grupurile parlamentare ale PSD din Camera Deputatilor si Senat se vor reuni si ele, tot sambata, la Neptun, intr-o sedinta destinata stabilirii prioritatilor legislative in noua sesiune parlamentara convocata pentru ziua de luni, 3 septembrie.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, miercuri, intrebata daca simte tensiuni in PSD, ca sunt „cu siguranta lucruri de spus" in acest sens dar nu vrea sa se alature celor care „improasca cu noroi” asa ca isi va spune punctul de vedere in interiorul partidului.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, pe 21 august, ca este nemultumit de unii ministri. In schimb, liderul PSD s-a declarat multumit de activitatea premierului Viorica Dancila.

„Categoric nu ( vreau sa o schimb -n.r.). Doamna Viorica Dancila trebuie sa ramana pana in 2020, sa incheie acest mandate. Este un premier foarte bun. Cu toata campania care incearca sa o descurajeze. E un record istoric de incasari la buget pe luna iulie si cu o inflatie negativa. Nu a avut experienta administrativa doamna Dancila, dar a invatat repede cum sa conduca un guvern si o face din ce in ce mai bine”, a declarat Dragnea la Antena 3.

Dragnea a mai spus ca nu se va discuta in sedinta CEx despre excluderea senatorului Ecaterina Andronescu, cea care a cerut, pe 14 august, intr-o scrisoare deschisa adresata membrilor PSD, ca liderul social-democrat sa se retraga din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum si pregatirea unui guvern de „super profesionisti”. Andronescu a precizat in scrisoare ca PSD trebuie sa salveze atat tara cat si partidul "de la un dezastru major" spre care se indreapta "vertiginos".

De asemenea, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca sunt lideri ai partidului care cer proteste „la poarta lui Iohannis”, precizand ca „este o fierbere in partid” si ca acest lucru va fi decis in Comitetul Executiv National de la Neptun.

Social-democratii vor aborda probabil, si alte teme, precum noua lege a pensiilor, oportunitatea suspendarii din functie a presedintelui Klaus Iohannis, data organizarii referendumului pentru redefinirea familiei in Constitutie, infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii si forma finala a legii off-shore.


liderii psd neptun liviu dragnea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006358 (s)