News Flash:

Masuri radicale la punctele de trecere a frontierei de est: Toate produsele alimentare sunt confiscate si distruse, de teama pestei porcine

30 August 2018
753 Vizualizari | 0 Comentarii
download 1

Toate produsele alimentare cu care vin cetatenii din Republica Moldova sau din Ucraina sunt confiscate la punctele de trecere a frontierei din judetul Botosani, pentru a evita raspandirea pestei porcine africane, produsele fiind distrusa sub ochii proprietarilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Autoritatile din nordul tarii au luat noi masuri de protectie la punctele de trecere a frontierei, pentru a evita extinderea virusului de pesta porcina africana in judetul Botosani. Toate autoturismele care vin din Republica Moldova sau Ucraina, tari unde este confirmata prezenta virusului pestei procine africane sunt controlate, iar calatorii care incearca sa introduca in tara alimente raman fara produsele din carne, fie ca este vorba de conserve, produse preparate sau sendvisuri, acestea fiind distruse de autoritati, la fata locului.

Conform directorului adjunct al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Botosani, Ovidiu Airimitoaie, activitatea pe care o desfasoara institutia la punctele de trecerea a frontierei respecta o hotarare data de Consiliul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, care a solicitat introducerea dezinfectiei la punctele de intrare in tara.

“Noi asiguram permanenta pentru o perioada de timp la punctele de intrare din tara. Stim ca virusul este foarte rezistent, avem si experienta de la Satu Mare unde stim ca virusul a intrat in tara prin produse de origine animala, produse preparate traditional in Ungaria. Se confisca tot ceea ce reprezinta produse alimentare, se deterioreaza in prezenta proprietarului, se stropesc cu clor si apoi se stocheaza intr-o lada frigorifica pana la incinerare. Persoanele care intra in tara noastra sunt avertizati sa nu aduca produse alimentare, am distribuit si pliante, am pus afise inainte de intrarea in punctul de frontiera”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, directorul DSVSA Botosani, Ovidiu Airimitoaie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005633 (s)