News Flash:

Doua noi santiere in Timisoara

4 Octombrie 2013
1674 Vizualizari | 0 Comentarii
santier1

Primaria Timisoara mai deschide un santier, chiar in centrul orasului, mai exact in Piata Libertatii, si unul in Piata Sfantul Gheorghe. Daca totul merge conform planurilor, in curand incep lucrarile de reabilitare a zonei Cetate. Adica tocmai la inceput de iarna.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, au fost stabilite deja locurile in care se vor face primele sapaturi: Piata Libertatii, Piata Sfantul Gheorghe si cateva stradute din zona Cetate.

Dupa 2 ani de licitatii nereusite, s-a stabilit deja firma constructoare, insa mai sunt cateva zile pana cand se mai pot depune contestatii. Daca nimeni nu se mai plange de organizarea licitatiei, in 15 octombrie va fi semnat contractul si apoi va fi dat ordinul de pornire a lucrarilor.

“In 15 octombrie speram sa semnam contractul, mai sunt 10 zile pana se pot depune contestatii. De 2 ani ne licitam… de indata ce semnam contractul, se trece la lucru, se da ordinul de incepere a lucrarilor. Mai este doar un termen de 5 zile pana cand firma trebuie sa isi constituie garantia de buna executie. S-a stabilit ca se va incepe cu Piata Libertatii, Piata Sfantul Gheorghe si strazile dintre, insa constructorul isi va face un nou grafic de executie, s-ar putea sa inceapa pe mai multe strazi decat am preconizat initial”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Aurelia Junie, sefa Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei Timisoara.

Va reamintim ca piatra de temelie a fost pusa chiar pe vremea fostului primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, tocmai in campania electorala. Asadar, promisiuni de incepere a lucrarilor erau inca din vremea vechii administratii.

Si primarul Nicolae Robu a promis ca reabilitarea zonei Cetate incepe chiar din luna mai a acestui an. Au fost insa probleme cu licitatia si iata ca nici pana in ziua de astazi nu s-a inceput.  S-ar putea ca santierele sa fie deschise insa la inceput de iarna sau, daca sunt probleme din nou cu licitatia, in plina iarna.

Pornirea reabilitarii va insemna blocarea partiala a traficului in zona centrala a Timisoarei.

Aproape 70 de milioane de lei, adica peste 15 milioane de euro, din care majoritatea bani europeni, se vor investi pentru renovarea zonei Cetate a Timisoarei. 10 strazi din zona Unirii vor deveni pietonale si alte 4 piete vor fi renovate complet.

 

 


primaria timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006513 (s)