News Flash:

Politistii ameninta cu proteste

3 Octombrie 2013
1501 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministerul Afacerilor Interne atrage atentia asupra efectelor asupra sigurantei cetateanului Ministerul de Interne sustine ca o descentralizare a unor componente ale Politiei care ar avea efecte asupra sigurantei cetateanului nu poate fi sustinuta, precizand ca la M.A.I., care ar trebui sa fie co-initiator al unei astfel de initiative legislative, nu a fost transmis niciun proiect de ordonanta de urgenta.

M.A.I., reformat fara sa fie consultat

In ce priveste posibila trecere a politistilor rutieri si politistilor de or­dine publica în subordinea Primariilor, Ministerul Afacerilor Interne sustine ca orice initiativa de acest tip trebuie sa aiba în vedere toate efectele care ar putea fi generate, inclusiv asupra sigurantei cetateanului. “Ministerul Afacerilor Interne apreciaza ca ideea descentralizarii se poate materializa numai în urma unor consultari cu toa­te ministerele, institutiile publice, or­ganismele abilitate si partenerii sociali, respectiv organizatiile profesionale sau sindicale”, se arata într-un comu­nicat de presa remis de M.A.I.

Oficialii institutiei declara ca pro­iectul de ordonanta de urgenta privind descentralizarea unor institutii nu a fost transmis M.A.I., cu atat mai mult cu cat, în situatia unei asemenea ini­tiative legislative, M.A.I. ar trebui sa fie co-initiator. Conducerea ministerului considera ca orice initiativa de acest tip trebuie sa aiba în vedere toate efec­tele care ar putea fi generate, inclusiv asupra sigurantei cetateanului. “In aceste conditii, M.A.I. nu poate sustine o astfel de viziune asupra descen­tralizarii, neasumata de altfel nici de catre Guvernul Romaniei”.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marti, ca a trimis proiectul de lege privind descentralizarea catre primari pentru a vedea propunerile incluse, el aratand ca ulterior va avea o întrevedere cu edilii pentru a da o for­ma finala actului normativ si ca sus­tine fara rezerve prevederile acestuia.

 Sindicalistii ameninta cu proteste

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual ameninta cu proteste în situatia în care demersul vicepremierului Liviu Dragnea de tre­cere a unor structuri ale Politiei Roma­ne în subordinea autoritatilor locale va fi pus în aplicare, anunta Confederatia Nationala Sindicala “Cartel Alfa”. Re­prezentantii acestui sindicat precizea­za ca în 26 septembrie 2011, la solici­tarea Guvernului condus de Emil Boc, C.S.A.T. a aprobat trecerea structurilor de Ordine Publica si Politie Rutiera din cadrul Politiei Romane, în subordinea autoritatilor locale, hotararea C.S.A.T. fiind anulata în momentul în care U.S.L. a ajuns la guvernare, în 2012. De asemenea, în iunie, vicepremie­rul Li­viu Dragnea a solicitat primarilor ana­lizarea oportunitatii preluarii unor structuri ale Politiei Romane – Ordine Publica si Siguranta Rutiera – la autori­ta­tile locale.

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual a solicitat o întalnire cu vicepremierul Liviu Drag­nea, solicitare la care acesta nu a dat curs. “Astfel, denuntam public modul în care domnul Liviu Dragnea întelege sa promoveze acte normative, fara o analiza transparenta, cu date concre­te, despre activitatea Politiei Romane, care sa conduca la oportunitatea tre­cerii serviciilor oferite de Politia Roma­na, în structura ei actuala, catre auto­ri­tatile locale. Trebuie sa se aiba în vedere toate efectele care ar putea fi generate asupra politistilor, inclusiv asupra sigurantei cetateanului”, se arata într-un comunicat remis, marti, Mediafax.

C.N.S. Cartel Alfa precizeaza ca S.N.P.P.C. nu sustine acest concept, asa cum a facut-o si în 2011, privind decizia C.S.A.T., avand în vedere ca se doreste încercarea de aservire a poli­tistilor din Politia Romana la interesele politice ale administratiei locale, si nicidecum eficientizarea activitatii si reducerea cheltuielilor. “Consideram ca Politia Locala trebuie sa functioneze asa cum este în prezent, conform Legii nr. 155/2010. Pe fondul nemultumirilor deja existente în randul politistilor, pri­vind neacordarea drepturilor restan­te si nerespectarea drepturilor legale ac­tuale, demersul domnului Liviu Drag­nea nu face decat sa accentueze starea de tensiune în randurile politistilor, care vor duce chiar la un blocaj institutional”.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004909 (s)