News Flash:

UDMR vrea sa aduca si la Timisoara proiectul multilingvistic "Da, poftiti!"

3 Octombrie 2013
1466 Vizualizari | 0 Comentarii
Vânzătorii din magazinele timişorene ar putea purta insigne cu inscripţia 'Da, poftiţi!' în limbile minorităţilor, după ce UDMR-iştii timişeni au anunţat că vor să implementeze proiectul 'Igen, tessek!' care a avut succes în judeţele din centrul ţări.

Deputatul Zsolt Molnar susţine că este vorba despre un proiect care pune în valoare multilingvismul şi multiculturalismul în localităţi în care există minoritate maghiară, precum Cluj, Târgu Mureş sau Sighetu Marmaţiei.

'Proiectul a fost lansat la Cluj şi a avut un succes enorm, de aceea ne-am gândit să-l aducem şi la Timişoara. Noi am creat cadrul pentru implementarea proiectului şi în Timiş, am contactat şi celelalte minorităţi din judeţ şi am obţinut şi adeziunea lor. Nu va fi un proiect doar pentru limba maghiară', a declarat joi Zsolt Molnar, într-o conferinţă de presă.

Iniţiatorii proiectului consideră că clienţii s-ar simţi mult mai bine dacă în magazine ar fi întâmpinaţi de angajaţi care li se adresează în limba maternă.

Angajaţii ar urma să poarte o mică insignă cu inscripţia 'Da, poftiţi!', iar după o perioadă de testare se va creiona o hartă a magazinelor care pot presta servicii în limbile anumitor minorităţi.

Udemeriştii susţin că nu este vorba despre o mişcare civică maghiară, ci despre una a limbilor materne.

Dacă la Cluj situaţia este mai simplă, întrucât sunt doar etnici maghiari, în Timişoara, unde sunt 29 de minorităţi, ar fi mai dificil ca angajaţii să cunoască atâtea limbi pentru a-i satisface pe toţi cumpărătorii ce aparţin minorităţilor conlocuitoare care le trec pragul. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005852 (s)