News Flash:

Doua linii de cale ferata din zona Timisoara au fost preluate de un operator privat

28 Iulie 2014
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
Un operator privat a preluat inca doua sectii de circulatie pe calea ferata din zona Timisoarei. In total au fost adjudecate 3 sectii de cale ferata neinteroperabila, de pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Timisoara.
Operatorul economic SC RC-CF TRANS, in calitate de gestionar de infrastructura feroviara, a adjudecat sectiile de circulatie Nadab – Graniceri, Timisoara Nord – Jimbolia si Timisoara Nord – Timisoara Vest. Preluarea sectiilor adjudecate, inclusiv a serviciilor de transport feroviar public, se va face in maximum 3 luni de la adjudecare.
Gestionarii de infrastructura desemnati castigatori sunt obligati sa preia si personalul CFR sau care isi desfasoara activitatea pe sectia sau grupul de sectii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul inchirierii, conform legii. Durata de valabilitate a contractului de inchiriere este de 4 ani.
Pentru grupele de sectii neadjudecate, licitatia pentru inchiriere se va repeta pe 19 august 2014, data limita si pentru depunerea ofertelor.
„Prin inchirierea infrastructurii feroviare neinteroperabile, CFR SA respecta angajamentele Guvernului Romaniei cuprinse in Scrisoarea de Intentie, iar gestionarii de infrastructura care vor administra aceste sectii de cale ferata isi aduc aportul la mentinerea transportului feroviar de calatori si de marfa in aceste zone”, a declarat Macarie Moldovan, director general al CFR SA. sursa: Tion.ro

calea ferata timisoarei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1374 (s) | 22 queries | Mysql time :0.048251 (s)