News Flash:

Dosarul privatizarilor strategice: Codrut Seres, CONDAMNAT la sase ani de inchisoare, Zsolt Nagy - cinci ani

3 Decembrie 2013
1253 Vizualizari | 0 Comentarii
Codrut Seres

 
Fostul ministru al Economiei Codruţ Sereş a fost condamnat, marţi, de instanţa supremă, la 6 ani de închisoare cu executare pentru trădare şi la încă 5 ani pentru aderare la grup infracţional. La randul său, fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a primit 5 ani de închisoare pentru aderare la grup infracţional. Decizia instanţei nu este definitivă. Foştii miniştri sunt acuzaţi că ar fi divulgat informaţii secrete unor "băieţi deştepţi" interesaţi de privatizarea unor firme din energie şi comunicaţii. Printre cei care au obţinut datele se numără şi consultantul bulgar Stamen Stanchev.

În 30 martie 2009, foştii miniştri ai Economiei şi Comunicaţiilor Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, alături de alte patru persoane, în dosarul privatizărilor strategice, fiind acuzaţi de aderat la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional.

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 30 mai 2005 - 21 noiembrie 2006, aceştia au constituit sau aderat la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional, din care au făcut parte şi Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea şi Mihai Radu Donciu, în scopul comiterii unor infracţiuni grave, pentru a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material.

Codruţ Şereş este acuzat şi de trădare prin transmiterea de secrete, iar pentru Michal Susak şi Mircea Călin Flore s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de complicitate la spionaj.

În sarcina celor şase inculpaţi s-au reţinut comiterea de activităţi ilicite cu caracter penal derulate în legătură cu privatizarea SC Electrica Muntenia Sud, vânzarea unui pachet de 8% din acţiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucureşti şi SC Avioane SA Craiova, aflate în portofoliul MEC - OPSPI, consultanţă în vederea privatizării SN Radiocomunicaţii, adjudecarea licitaţiei pentru asigurarea consultanţei în vederea restructurării şi privatizării CN Poşta Română din portofoliul MCTI, selectarea prin licitaţie a consultantului internaţional pentru listarea la bursă a pachetului de 46% din acţiunile deţinute de statul român la SC Romtelecom SA din portofoliul MCTI.
sursa: Realitatea.net

stamen stanchev
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005137 (s)