News Flash:

Donald Trump semneaza un ordin executiv pentru stoparea intrarii în SUA a unor "teroristi islamisti radicali"

28 Ianuarie 2017
1440 Vizualizari | 0 Comentarii
trump
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat vineri că a emis un ordin executiv în materie de imigrație care prevede controale întărite la frontiere în scopul stopării eventualei intrări în SUA a unor "teroriști islamiști radicali", informează AFP.

"Inițiez noi măsuri de control pentru a menține în afara Statelor Unite teroriștii islamiști radicali. Nu îi vrem aici", a subliniat președintele american, în cursul ceremoniei de învestitură a secretarului Apărării, James Mattis, desfășurată la Pentagon.

"Vrem să fim siguri că nu vom lăsa să intre în țara noastră aceleași amenințări pe care soldații noștri le combat peste hotare" (...) Nu vom uita niciodată lecțiile lui 11 septembrie" 2001, a proclamat Trump, făcând trimitere la atentatele comise în SUA de gruparea Al-Qaida.

Acest decret, intitulat "protecția națiunii contra intrării teroriștilor străini în Statele Unite", era așteptat de miercuri seara, atunci când publicația Washington Post a publicat o copie a documentului.

Potrivit formei prezentate de respectivul ziar, prin decret, pe care Casa Albă nu l-a făcut public vineri seara, autoritățile americane ar bloca timp de o lună sosirea imigranților din șapte țări musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen.  
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007379 (s)