News Flash:

Dominic Fritz este de acord prelungirea carantinei in Timisoara

22 Martie 2021
391 Vizualizari | 0 Comentarii
Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, rămâne ferm convins de politizarea deciziei luate sâmbătă de către CJSU, atunci când solicitarea de carantinare a orașului și a întregii zone metropolitane nu a întrunit destule voturi. El salută decizia luată de Guvernul României, sub semnătura lui Raed Arafat, de a prelungi carantinarea, așa cum a dorit-o edilul-șef și înainte de ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

După ce s-a abținut de la vot în ședința CJSU de sâmbătă, atunci când a acuzat de politizare decizia luată, duminică seara Dominic Fritz e mai liniștit. El e ferm convins că nu există nicio altă posibilitate de a opri epidemia de corona la Timișoara.

”Îmi pare rău de incertitudinea prin care timișorenii au trecut în acest weekend și am un respect uriaș pentru eforturile până la limită pe care mulți le fac pentru a răzbi în aceste vremuri. Carantinarea zonei metropolitane Timișoara este necesară pentru a preveni un colaps, altfel iminent, al sistemului sanitar. Alte variante de-a opri creșterea rapidă a ratei de infectare din păcate nu există”, a anunțat Fritz pe Facebook, la scurt timp după ce și Alin Nica și-a exprimat poziția împotrivă asupra deciziei lui Arafat.

Primarul Timișoarei continuă în susținerea ideii sale de politizare a votului din CJSU, unde dorința sa de continuare a carantinei nu a trecut. Decizia e viciată și lipsită de asumare, spune Fritz.

”Propunerea DSP de ieri de-a continua carantinarea doar pentru o parte din zona metropolitană era ilogică și de neexplicat. Politizarea carantinării aici, la Timișoara, a dus la blocajul din CJSU și de aceea decizia a fost luată de către Guvernul României, prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat. Salut hotărârea de a continua carantina în forma în care CJSU a argumentat-o și decis-o acum două săptămâni, pentru Timișoara și toate cele 4 comune periurbane. Am atras atenția ieri că modul în care se iau deciziile privind carantinare este viciat și lipsit de asumare. Îl susțin pe ministrul Vlad Voiculescu în inițiativa lui de modificare a algoritmului de carantinare: măsurile luate trebuie să fie clare, logice și predictibile”, mai spune Fritz.

Acum, el se gândește doar la cum să facă să se vaccineze cât mai mult populația.

”Acum este nevoie să ne concentrăm toate forțele pe o campanie puternică de vaccinare. De poimâine, în Timișoara vor funcționa toate centrele de vaccinare și cu dozele noi vom deschide 20 fluxuri în plus față de cele existente. Tot marți voi prezenta două proiecte pilot, împreună cu Ministerul Sănătății, care ne vor permite să accelerăm și mai mult viteza de vaccinare și testare. În același timp, avem nevoie urgent de un program național de susținere pentru afacerile afectate de măsurile de carantinare. În curând vor fi și alte localități în aceeași situație și suntem datori să susținem economia cu măsuri care ajută rapid. Dezbinarea pe care o vedem în această pandemie este dureroasă, dar nu am nici un dubiu că, după ce se va termina, și se va termina, ne vom regăsi unii pe ceilalții în proiecte care ne duc înainte”, a încheiat primarul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005367 (s)