News Flash:

Timisoara ramane in carantina pentru inca cel putin 3 zile

22 Martie 2021
553 Vizualizari | 0 Comentarii
carantina

Autoritățile de la București au decis că este totuși nevoie de o prelungire a măsurii de carantină pentru Timișoara și localitățile periurbane, deocamdată pentru trei zile. Au trecut peste votul dat de autoritățile locale și județene, sâmbătă, în CJSU.

Secretarul de stat Raed Arafat a semnat un ordin al șefului DSU prin care se prelungește, temporar, măsura de carantină, pentru Timișoara și localitățile periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Deocamdată, doar pentru 72 de ore.

„Este un lucru responsabil, este singura soluție responsabilă, provizorie. Orice soluție în privința asta este, prin natura sa, una provizorie. E o lipsă de responsabilitate crasă când pleci la un nivel de peste 6% și, când ajungi la un nivel mai mare, te gândești să ridici toate restricțiile”, a anunțat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

La ora 19, autoritățile de la București au emis o informare de presă:

„Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00.

Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP.

Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național”.

Totul, după ce propunerea de prelungire a picat la vot în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Au lipsit cinci voturi, au fost 20 pentru, 9 împotrivă și 9 abțineri. Printre cei care au votat împotrivă s-a numărat președintele CJ Timiș, Alin Nica, iar printre cei care s-au abținut a fost primarul Dominic Fritz, care a motivat că nu poate fi părtaș la o înscenare, acuzând DSP de politizarea măsurii de carantină.

Practic, DSP a propus, după analiză, prelungirea măsurii doar în Timișoara, Dumbrăvița și Giroc și ieșirea din carantină a comunelor Moșnița Nouă și Ghiroda, motivând că acestea nu îndeplinesc punctajul necesar. INSP a dat avizul pentru cele trei și a recomandat prelungirea măsurii și pentru celelalte două, dar decizia nu a fost adoptată în CJSU.

Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Giroc au intrat inițial în carantină în 8 martie, pentru 14 zile, adică până în 22 martie, la miezul nopții.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006614 (s)