News Flash:

Nunțile în România, din ce în ce mai scumpe

Doi tineri din Iași s-au trezit că trebuie să achite cu 20% mai mult pentru unele servicii la nunta lor

22 Mai 2023
286 Vizualizari | 0 Comentarii


Doi tineri din Iași au avut surpriza neplăcută de a constata că prețurile pentru unele servicii la nunta lor au crescut cu 20%, în special pentru închirierea unei fântâni de ciocolată. În anul 2023, costul unei nunți a ajuns la suma de 20.000 de euro.

”Am semnat contractul pentru candy bar și fântână de ciocolată în urmă cu o săptămână. În contract era precizat faptul că prețul poate suferi modificări în funcție de scumpiri, inflație mărită, dar nu ne-am gândit că aceste modificări pot să apară în câteva zile, mai ales că inflația nu a crescut. M-am dus după o săptămână să dau și restul banilor, pentru că plătisem deja un avans de 40 la sută din sumă și trebuia să achităm restul.

Când m-am dus să achit restul sumei am constatat cu stupoare că mărirea era de 20 la sută față de prețul inițial. Ne-am înțeles la 6.500 de lei și am plătit 8.000 de lei. Mi s-a părut exagerat de mult și nu cred că este normal ca lucrurile să evolueze în această direcție, să se scumpească totul atât de mult, mai ales că nu există justificare. Practic, noi suntem puși într-o situație dificilă pentru că suntem presați de timp și se profită foarte mult din acest motiv”, susține Alexandra, o viitoare mireasă, conform bzi.ro.

Alți miri au spus că și aranjamentele florale s-au mărit foarte mult. 

”Noi facem nunta în luna august. Bineînțeles că am încercat să ne organizăm ca să nu avem surprize când se apropie evenimentul. Ne-am interesat acum o lună de prețurile la invitații și la aranjamentele florale. Atunci era un preț, acum sunt mai scumpe cu 20 la sută. De unde vine scumpirea aceasta când toată lumea spune că prețurile ar trebui să scadă? Totul este exagerat de scump și cred că ar trebui să intervină autoritățile, să aplice niște amenzi”, susține Mihaela Popa, o viitoare mireasă.

Potrivit declarațiilor reprezentanților unei florării, prețurile la flori au înregistrat o creștere de 70%.  ”Într-adevăr, sunt mai mari, dar noi plătim mai mult pe transport, materie primă, angajați. Nu depinde de noi prețul, ci de cheltuieli”, precizează Anca Costin, florăreasă.

Organizarea unei nunți în anul 2023 poate implica costuri cuprinse între 15.000 și 20.000 de euro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004842 (s)