News Flash:

Doi pacienti infectati cu virusul West Nile au decedat

16 Septembrie 2022
264 Vizualizari | 0 Comentarii
west nile

Cei doi pacienti infectati cu virusul West Nile si internati in Spitalul Judetean de Urgenta Braila au decedat, a anuntat directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP), Gabriel Ciochina.

Este vorba despre un barbat in varsta de 71 ani, cu domiciliul si expunerea in localitatea Gropeni, internat in data de 29 august, si de o femeie in varsta de 86 ani, cu domiciliul si expunerea in municipiul Braila, internata in data de 30 august, informeaza Agerpres.

Ambii pacienti fusesera transferati la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Braila, cu o forma severa a bolii.

"Sunt primele doua cazuri de meningita cu virusul West Nile confirmate pe raza judetului nostru in perioada de supraveghere iunie 2022 pana in prezent. Imediat ce institutia Prefectului Judetul Braila a fost informata cu privire la aceste doua cazuri, am transmis o informare rapida catre toate UAT-urile de pe raza judetului, odata cu setul de masuri aplicabile in astfel de cazuri. Am discutat cu autoritatile publice locale despre situatia inregistrata si am primit asigurari ca se vor aplica masurile ce se impun. Imediat dupa informare, Primaria Municipiului Braila a luat toate masurile necesare limitarii raspandirii acestui virus, urmand sa demareze rapid actiuni de dezinsectie impotriva tantarilor. De asemenea, am convocat sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in vederea aprobarii planului de masuri privind combaterea raspandirii acestui virus", a declarat prefectul judetului Braila, Iulian Timofei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1532 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005066 (s)