News Flash:

DNA: Robert Negoita este urmarit penal pentru evaziune fiscala in forma continuata

14 Aprilie 2016
1236 Vizualizari | 0 Comentarii
robert negoita
Robert Negoita, primarul Sectorului 3 al Capitalei, este urmarit penal pentru evaziune fiscala in forma continuata, a transmis DNA, joi, intr-un comunicat de presa.
Potrivit procurorilor, fapta de evaziune fiscala, cu un prejudiciu calculat la peste 77.000.000 de lei, are legatura cu modul in care Robert Negoita, prin firmele sale, a construit trei ansambluri rezidentiale in Bucuresti, in orasul Voluntari si in Popesti-Leordeni, intre 2005 si 2009.
“In perioada 2005- 2009, prin folosirea resurselor societatilor pe care le administra, suspectul Negoita Robert Sorin a construit trei ansambluri rezidentiale compuse din imobile de locuit si locuri de parcare si a vandut, in nume propriu, un numar de 1.250 din aceste imobile, ascunzand activitatea economica desfasurata prin neinregistrarea ca persoana impozabila in scopuri de TVA, nedeclararea si neachitarea catre bugetul de stat a TVA in valoare de 77.148.021 lei ”, se arata in comunicatul procurorilor.
Practic, DNA sustine ca cele trei ansambluri rezidentiale au fost vandute, fara ca ANAF sa stie de aceste tranzactii iar obligatiile fiscale sa fie achitate.
“Pentru a evita plata obligatiilor fiscale aferente veniturilor realizate, Negoita Robert Sorin a folosit un procedeu ingenios prin care cheltuielile cu realizarea imobilelor, in nume propriu, au fost evidentiate contabil si declarate fiscal de societatile pe care le administra, insa veniturile nu au fost evidentiate. Prin urmare, raportat la cele trei ansambluri rezidentiale, Negoita Robert Sorin nu a declarat activitatea economica prestata ca persoana impozabila in scopuri de TVA.”, anunta DNA.
Procurorii sustin ca “imobilele „scriptic” au fost edificate de persoana fizica Negoita Robert Sorin, si au fost prezentate, la toate targurile imobiliare, drept ansamblurile rezidentiale apartinand unei din societatile la care acesta era actionar “, noteaza anchetatorii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004841 (s)