News Flash:

Perchezitii in vestul tarii la persoane si firme implicate in evaziune fiscala

14 Aprilie 2016
1033 Vizualizari | 0 Comentarii
perchezitii politie1
Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IGPR efectueaza miercuri 24 de perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Ilfov, Alba, Bihor, Cluj, Hunedoara, Olt, Maramures si Mehedinti, la mai multe persoane fizice si juridice, respectiv la domiciliile/ resedintele persoanelor si la sediile/ punctele de lucru ale societatilor implicate in savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. 
Potrivit unui comunicat transmis de IGPR, vor fi puse in aplicare 25 mandate de aducere a unor persoane implicate in cauza, in vederea audierii lor si dispunerii de masuri legale. 
Din cercetari a rezultat faptul ca, in perioada 2012 — 2014, administratorii a patru societati comerciale din judetele Ilfov si Hunedoara ar fi creat un circuit comercial fictiv, prin declararea unor operatiuni comerciale inexistente, sustinute doar scriptic, prin facturi fiscale ce atesta vanzarea-cumpararea de concentrat cuprifer, in scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit prin diminuarea masei impozabile. 
Conform sursei citate, valoarea relatiilor comerciale fictive, declarate fiscal, se ridica la 3,5 milioane de euro. Pentru a crea aparenta de legalitate a operatiunilor comerciale, plata s-ar fi facut prin transfer bancar, in conturile societatilor emitente, insa banii ar fi fost retrasi si remisi ulterior reprezentantilor societatilor beneficiare, in schimbul unor comisioane. 
Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor catre bugetul de stat, stabilit pana in prezent, este de aproximativ 1,1 milioane de euro, se mai arata in comunicatul IGPR, scrie ziuadevest.ro
Actiunea, desfasurata sub coordonarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie — Sectia de urmarire penala si criminalistica, beneficiaza de sprijinul specialistilor Directiei Operatiuni Speciale a IGPR si al celor din cadrul Agentiei Nationale Antifrauda Fiscala. La activitati participa si politisti din cadrul structurilor teritoriale de investigare a criminalitatii economice din inspectoratele de politie judetene mentionate, precum si luptatori SIAS.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006915 (s)