News Flash:

Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata in Republica Moldova

2 August 2017
936 Vizualizari | 0 Comentarii
rogozin
Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a fost declarat persona non grata in Republica Moldova, in urma unei decizii luate miercuri de Guvernul de la Chisinau, relateaza presa moldoveana.
Decizia a fost luata in contextul in care vicepremierul rus si-a declarat disponibilitatea de a veni in septembrie la Chisinau, daca autoritatile din Republica Moldova ii vor oferi garantii de securitate si de survolare a spatiului aerian al tuturor tarilor de tranzit, potrivit site-ului cotidianului Timpul.
Propunerea a fost inaintata de Andrei Galbur, ministrul de Externe si Integrare Europeana, si sustinuta de premierul moldovean Pavel Filip.
"Dupa cum ati observat, viceprim-ministrul Federatiei Ruse, Dmitri Rogozin, a facut o serie intreaga de declaratii si comentarii publice care poarta un caracter neprietenesc, denigrator si ofensator la adresa Republicii Moldova si poporului sau. Voi invoca ultimul interviu acordat de Dmitri Rogozin postului de televiziune Rosia 24, in care acesta si-a permis sa dea aprecieri defaimatoare la adresa Republicii Moldova si implicit a cetatenilor tarii noastre", a declarat Galbur.
"Modul in care au fost tratati cetatenii tarii noastre si cetatenii Republicii Moldova este inadmisibil", a declarat Pavel Filip, informeaza editia moldoveneasca a agentiei de stiri Sputnik.
Avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, nu a primit vineri permisiunea de a tranzita spatiul aerian al Romaniei pentru a ajunge in Republica Moldova. Aeronava tranzitase state membre ale Uniunii Europene precum Polonia, Slovacia si Ungaria, dar nu i s-a permis survolarea Romaniei. Aeronava rusa alesese ruta Rusia-Belarus-Polonia-Slovacia-Ungaria-Romania-R.Moldova pentru a evita tranzitarea Ucrainei, stat cu care Moscova are o relatie tensionata.
Dmitri Rogozin urma sa se intalneasca vineri cu presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, si cu liderul regimului separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004806 (s)