News Flash:

COD ROSU de CANICULA. MAE a emis avertizari de temperaturi extreme in Europa. In Italia, risc sporit de incendii de vegetatie si seceta

2 August 2017
868 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula2
Ministerul Afacerilor Externe a emis avertizari de temperaturi ridicate pentru inceputul lunii august in mai multe state europene, printre care Ungaria, Italia, Serbia si Croatia. Este cod rosu de canicula in Ungaria si Serbia. Temperaturile vor atinge si 42 de grade la umbra.
Mai multe judete din Ungaria se confrunta, incepand de marti dimineata, cu un cod rosu de canicula. Acestea sunt Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok si Békés. In restul tarii este in vigoare o avertizare cod portocaliu de canicula.
"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc in Ungaria ca Inspectoratul de Meteorologie local a emis o atentionare de cod rosu de temperaturi extreme din dimineata zilei de 02 august 2017, pentru judetele Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok si Békés. Pentru celelalte judete, mai putin Nógrád si Borsod-Abaúj-Zemplén, va fi in vigoare un cod portocaliu", informeaza MAE.
Cetatenii romani sunt sfatuiti sa evite expunerea directa la soare, in special la orele amiezii, si sa aiba la dispozitie suficiente rezerve de lichide pentru o hidratare corespunzatoare. Autoritatile ungare au anuntat ca este de asteptat ca situatia sa se permanentizeze in prima decada a lunii august.
Prima saptamana din august aduce temperaturi foarte ridicate si in Italia. In regiunile Lazio, Emilia Romagna, Sardinia, Basilicata si Puglia temperaturile vor depasi 40 de grade.
"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Italia ca prognozele meteorologice indica o crestere semnificativa a temperaturilor, peste media caracteristica acestei perioade, indeosebi in prima saptamana a lunii august 2017. Astfel, temperaturile vor depasi 40 de grade in urmatoarele zile, in regiunile Lazio, Emilia Romagna, Sardinia, Basilicata si Puglia. Temperaturi foarte ridicate se vor inregistra, de asemenea, in Toscana, Umbria, Marche, Campania, Friuli Venezia Giulia si Veneto. In aceste conditii, regiunile din centrul si sudul Italiei se confrunta cu un risc sporit de incendii de vegetatie si cu seceta", precizeaza MAE.
MAE recomanda cetatenilor romani sa consulte site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/, pentru informatii cu privire la starea vremii, actualizate in permanenta.
In intervalul 1-4 august sunt anuntate temperaturi extreme si in Serbia, unde meteorologii au instituit cod rosu de canicula.
"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Serbiei ca Institutul de Hidrologie al Republicii Serbia a emis o avertizare privind cresterea semnificativa a temperaturilor pentru perioada 1 - 4 august 2017, fiind emis cod rosu de caldura pentru regiunile: Backa, Banat, Srem, Belgrad, Sumandija, Pomoravlje, in zonele de Est, Sud-Est si Vest ale Serbiei, precum si un cod galben pentru zona de Sud-Vest a Serbiei, precum si in Provincia Kosovo si Metohija", mai precizeaza MAE.
Avertizare de canicula este pana pe 7 august si in Muntenegru.
"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Muntenegru ca Institutul de Hidrometeorologie si Seismologie muntenegrean a emis o avertizare de temperaturi extreme, caniculare, in perioada 1 – 7 august 2017, ceea ce ar putea produce noi incendii de vegetatie uscata si paduri", informeaza MAE.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006613 (s)