News Flash:

Distractie pe apa la Timisoara. Barci din sticle de plastic, bidoane sau carton, la intrecere pe Bega

5 Iunie 2017
1212 Vizualizari | 0 Comentarii
pe apa timis
22 de ambarcatiuni realizate din materiale reciclabile, precum sticle din plastic, bidoane din metal sau carton, s-au intrecut, sambata, pe canalul Bega, la Timisoara, in cadrul unei competitii organizate de catre un ONG cu scopul de a arata cat de utile sunt lucrurile care se arunca de obicei.
Competitia sportiva neconventionala “Make it! Race it! Recycle it!” este singura de acest gen din Romania, iar in acest an a ajuns la editia cu numarul doi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Concursul a fost organizat in preajma Zilei Internationale a Mediului, de catre Asociatia “EcoStuff” din Timisoara.
In total, 16 companii si patru ONG-uri s-au inscris in concurs cu 22 de ambarcatiuni realizate din diferite materiale reciclabile. Barcile din sticle din plastic, carton sau bidoane din metal s-au intrecut cate doua sau trei pe canalul Bega, in spatele Catedralei Mitropolitane din Timisoara.
Toate cursele au fost cronometrate, iar la final a fost acordat titlul de “Cea mai rapida ambarcatiune”.
De asemenea, organizatorii au mai pregatit premii si pentru “Cea mai faina tema”, “Cel mai inovator design”, premiul special EcoStuff, “Titanic Award” si premiul publicului.
Dupa curse, fiecare echipaj a demontat ambarcatiunea si a dat spre reciclat deseurile din care a fost construita.
“Este mult mai bine decat anul trecut, temele sunt mult mai diverse, modalitatea in care au fost construite ambarcatiunile este mult mai faina, unele sunt chiar foarte bine facute. In mare parte, fricosii folosesc pet-uri si bidoane, pentru ca plutesc cu siguranta, dar avem si o ambarcatiune care este realizata 100% din carton. Este un nou inceput, si speram ca de la anul sa facem o categorie speciala doar pentru ambarcatiuni din carton. Scopul de baza al actiunii este sa ne obisnuim cu un mod de viata prietenos cu mediul, adica toate deseurile pe care noi le aruncam de obicei, uite ca pot sa primeasca o noua viata”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, presedintele Asociatiei “EcoStuff”, Radu Rusu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006397 (s)