News Flash:

5 dispozitive care consuma curent chiar si atunci cand sunt oprite

27 Noiembrie 2017
1080 Vizualizari | 0 Comentarii
stecher

Suntem mereu in cautare de solutii pentru a scadea valoarea facturilor pe care le platim lunar, insa cateodata nu dam atentie lucrurilor marunte. Spre exemplu, stiai ca inamicii curentului sunt chiar sub nasul nostru?

Lasand metaforele la o parte, exista o parte de adevar in propozitia anterioara. Mai exact exista dispozitive care consuma curent chiar si atunci cand sunt oprite. Iti tii mereu incarcarcatorul de la telefon in priza, din comoditate? Ei bine, acesta consuma curent, chiar daca nu iti incarci telefonul. Iar asta este doar un exemplu.

Pe langa incarcatorul de telefon, mai sunt aparate electronice care consuma curent chiar si atunci cand nu sunt in stare de functionare.

In aceasta privinta, am pregatit mai jos o lista cu 5 dispozitive care consuma curent chiar si atunci cand sunt oprite. Verifica lista si raspunde sincer: tu pe cate dintre ele le lasi in priza non stop?

5 dispozitive care consuma curent chiar si atunci cand sunt oprite

incarcatorul telefonului – asa cum am spus mai sus, acesta este unul dintre dispozitivele care consuma curent chiar si atunci cand nu il folosesti. Astfel, el consuma in jur de 1,2w pe zi;
tuner TV – daca este doar inchis, nu si scos din priza, consuma aproximativ 22w/ zi;
televizorul – atunci cand apesi pe butonul de oprire, crezi ca acesta nu mai functioneaza? Aparent, lucrurile nu stau asa, iar televizorul intra doar intr-un mod de asteptare si continua sa consume in medie 24 w pe zi;
laptopul – 9 din 10 persoane lasa laptopul in priza, chiar daca nu il folosesc zile intregi, iar acesta consuma aproximativ 96 w pe zi;
orice dispozitiv electric cu timer– aici poate fi vorba de un cuptor sau un cuptor cu microunde cu afisaj electronic ce arata cronometrul, de exemplu. Pentru a limita consumul de curent electric, scoate cuptorul din priza si vei economisi 108w pe zi.
Pe langa faptul ca acestea consuma curent chiar si atunci cand sunt oprite, este recomandat sa scoti aparatele din priza deoarece se poate intampla ca retelele electrice sa aiba momente de supratensiune si asta sa duca la incidente destul de grave.


privinta incarcatorul telefonului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005877 (s)