News Flash:

Premiera nationala: Pompierii din Timis, solicitati sa intervina la un accident prin sistemul automat eCall

27 Noiembrie 2017
1065 Vizualizari | 0 Comentarii
smurd22

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Timis a fost solicitat, joi, sa intervina la un accident care a avut loc in Timisoara in premiera prin sistemul automat eCall, un dispozitiv instalat in masina care suna singur la 112, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Accidentul rutier a avut loc, joi, pe str. Lalelelor din Timisoara, fiind implicate doua masini. Din fericire, nicio persoana nu a fost ranita.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Timis, pompierii au fost solicitati sa intervina la accident in premiera prin sistemul automat eCall. Este vorba despre un dispozitiv instalat in masina care suna singur la 112 in caz de accident.

“Dispeceratul ISU-SAJ a alocat echipaje de interventie, fiind diminuat astfel timpul de raspuns”, arata ISU Timis.
Sistemul eCall a fost implementat in Romania in anul 2013, tara noastra fiind prima din Uniunea Europeana care a pregatit infrastructura pentru acest serviciu de urgenta.

“Noul serviciu este functional din ianuarie 2013, in toata tara, prin instalarea unui dispozitiv in masina, care va apela numarul de urgenta 112 atunci cand autovehiculul este implicat intr-un accident. La momentul depistarii de catre dispozitivul eCall a implicarii autovehiculului intr-un accident grav, acesta initiaza automat un apel de urgenta la serviciul 112 la cel mai apropiat centru si transmite coordonatele geografice exacte ale accidentului precum si alte informatii. In acelasi timp, initierea unui apel eCall se va putea face si manual, prin actionarea unui buton”, explica reprezentantii ISU Timis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005816 (s)