News Flash:

Dieta uimitoare cu bors de tarate

8 Martie 2015
1418 Vizualizari | 0 Comentarii

Borsul de tarate este bogat in substante active printre care minerale (magneziu, potasiu, sodiu, sulf, siliciu, mangan, iod etc), vitamine (B si PP), enzime si acizi care ajuta la metabolism si digestie. Are proprietati depurative, antiseptice, antihipertensive, antiplachetare (previne tromboza si infarctul miocardic), anticolesterolemiante. Este un stimulent al sistemului endocrin si al sistemului nervos.

Cura cu bors de tarate consta in 1-2 pahare de trei ori pe zi, dupa mese timp de 1-3 luni in special primavara. Pentru cura se foloseste borsul proaspat preparat in casa.

Indicatii terapeutice
Cura interna este recomandata in: boli cardiovasculare (hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, tromboza, varice, flebite, artrite), boli neuropsihice (depresii, nevroze, stres, astenii), litiaze urinare (oxalice si fosfatice), tuberculoza, intoxicatii cu alcool sau cu tutun.

Cura este contraindicata in ulcer gastroduodenal, gastrite sau dispepsii acide.

Extern se pot face spalaturi cu bors in ulcere cutanate, in degeraturi sau uscaciuni ale pielii.

In cosmetica se tamponeaza pielea cu vata inmuiata in bors sau se foloseste in prepararea mastilor cosmetice.

Retate borsului de tarate
Se pun intr-un vas tarate de grau amestecate cu 1-2 pumni de tarate de porumb, pana se umple 1/4 din volumul sau. Se umezesc apoi bine cu putina apa rece, dupa care se toarna apa clocotita pana ce se umple trei sferturi din volumul vasului. Se amesteca cu un facalet si apoi se adauga huste (tarate acrite de la bors). In lipsa hustelor se umezesc la inceput taratele cu bors in loc de apa rece. Dupa ce se amesteca bine se acopera cu o panza curata si se lasa sa stea la cald. Dupa 24 de ore borsul este gata. Cantitatea ce trebuie consumata se strecoara inainte de intrebuintare.


indicatii terapeutice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006374 (s)