News Flash:

MARE ATENTIE! Ce pastile trebuie sa evite femeile insarcinate

6 Martie 2015
1526 Vizualizari | 1 Comentarii

Viitoarele mamici care isi trateaza diferite dureri usoare cu ajutorul Tynelonului (substanta care intra si in componenta paracetamolului), cunoscut si sub numele de triaminic, pot da nastere unor copii cu risc crescut de astm. Respiratia suieratoare, un efect al acestui medicament, este un simptom declansat de ingustarea sau obturarea partiala a cailor respiratorii si de multe ori aceasta este un semn al astmului.


Potrivit My Health News Daily, in cazul copiilor ale caror mame au folositacetaminophen (paracetamol) in timpul sarcinii exista o probabilitate de 21% ca ei sa dezvolte probleme de respiratie intre varsta de doi ani jumatate-sapte ani. "Nu este dovedit pe deplin ca este asociat direct cu astmul, dar probabil duce la o crestere a stresului oxidativ din plamani", afirma dr. Todd Rambasek, medic alergolog din Ohio.

Stresul oxidativ este cauzat de radicalii liberi - celule aflate in interiorul organismului nostru, incarcate cu substante poluante - care produc moartea altor celule. "Corpul uman beneficiaza de antioxidanti naturali pentru a stabiliza nivelul acestor radicali. Dar cand femeile insarcinate iau paracetamol, corpul isi pierde acesti antioxidanti si devine vulnerabil", afirma medicul.

Copiii acestor femei devin si ei, la randul lor, vulnerabili si astfel se pot alege cu aceste simptome. "Nu este interzisa total administrarea paracetamolului in timpul sarcinii, dar femeile nu ar trebui sa abuzeze de aceasta substanta", sfatuieste dr. Rambasek.


acetaminophen paracetamol
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1417 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006622 (s)