News Flash:

Descinderi ale mascatilor la Teatrul National din Timisoara

31 Martie 2015
1208 Vizualizari | 0 Comentarii
Premiera spectacolului "Prostii sub clar de luna", de Teodor Mazilu, in regia lui Ion-Ardeal Ieremia, a avut loc, duminica seara, la Teatrul National din Timisoara, cu casa inchisa, iar pe scena spectatorii au vazut cum corupti ”capabili sa fure milioane de euro” sunt ridicati de mascati.
Premiera celei mai recente productii a Teatrului National din Timisoara, spectacolul "Prostii sub clar de luna", de Teodor Mazilu, in regia lui Ion-Ardeal Ieremia, a avut loc duminica seara, cu casa inchisa, aproape 700 de bilete fiind vandute, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Reprezentantii Teatrului National Timisoara spun ca deja au fost vandute aproape toate biletele si pentru cea de-a doua reprezentatie a spectacolului.
Spectatorii au avut ocazia sa vada cum se regasesc pe scena "corupti capabili sa fure milioane de euro fara niciun sentiment de jena, incercand apoi sa invete sa mimeze rusinea, iubirea, emotiile si empatia", descinderi ale mascatilor, controale ale Fiscului, tentative de sinucideri transmise in direct, dar si platouri de televiziune, potrivit reprezentantilor teatrului.
Actorul Ion Rizea, care il interpreteaza pe Gogu Scarlat, personajul principal, este de parere ca un astfel de spectacol era necesar si ca i s-a parut ciudat sa fie "pus la pamant" de ”mascatii” care au urcat pe scena.
"E un mitocan (personajul Gogu Scarlat - n.r.), un om fara scrupule, care fura in nestire, dar avand in vedere ce se intampla, cred ca bate mult ce vedem acum la televizor, fata de ce am facut noi in spectacol. Avand in vedere ca acest spectacol a fost scris in urma cu 50 de ani, se pare ca avem in gena noastra romaneasca a fura, cei care sunt la conducere, pana nu mai stiu de ei. A fost ciudat sa fiu pus la pamant pe scena de mascati", a declarat actorul Ion Rizea.
Regizorul piesei, Ion-Ardeal Ieremia, a declarat ca viata l-a obligat sa faca acest spectacol.
"M-a obligat viata sa fac acest spectacol. Spectacolul e facut la nervi, pe mine m-a ajuns viata din urma si e felul meu de a spune: destul, s-a terminat, hai sa terminam cu tampeniile, cu porcariile si sa fim oameni normali", a declarat regizorul Ion-Ardeal Ieremia.
Spectacolul s-a incheiat cu scena in care personajul principal, Gogu Scarlat, este ridicat de mascati, iar un reporter de televiziune il intreaba daca ii pare rau de fapta comisa, moment in care Gogu Scarlat duce degetul aratator la nas - aluzie la gestul facut de Elena Udrea inainte de a fi arestata.
Pe scena au urcat actorii Ion Rizea, Claudia Ieremia, Cristina König, Raul Bastean, Ana Maria Cojocaru, Romeo Ioan, Alina Chelba, Nicolae Parvulescu, Flavius Retea si Stefan Roman. Mediafax.ro

ion-ardeal ieremia teodor mazilu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004995 (s)