News Flash:

Muntean, Sitaru si Porumboiu, printre numele vehiculate pentru selectia de la Cannes 2015

27 Martie 2015
1204 Vizualizari | 0 Comentarii
corneliu porumboiu
Cele mai recente pelicule regizate de Radu Muntean, Adrian Sitaru, Corneliu Porumboiu si Anca Damian se afla printre productiile care ar putea face parte din selectia celei de-a 68-a editii a Festivalului International de Film de la Cannes, potrivit unei analize realizate de publicatia Screen Daily.
Anunturile oficiale privind cea de-a 68-a editie a Festivalului International de Film de la Cannes au inceput sa apara saptamana aceasta, cel mai recent fiind confirmarea faptului ca lungmetrajul regizorului George Miller "Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road" va avea premiera mondiala in afara competitiei oficiale de pe Croazeta, pe 14 mai.
De asemenea, a fost facut public afisul festivalului de la Cannes, care este reprezentat de o fotografie a actritei Ingrid Bergman, ce ii urmeaza in rolul de imagine a evenimentului de pe Croazeta actorului italian Marcello Mastroianni.
Pentru celelalte filme din selectia oficiala, exceptand poate pelicula din deschiderea festivalului, care este de obicei anuntata in avans, publicul va trebui sa astepte conferinta de presa de pe 16 aprilie, de la Paris.
Pana atunci, publicatia de specialitate Screen Daily a realizat, impreuna cu reteaua ei de corespondenti, o analiza privind posibilele filme care ar putea face parte din selectia Festivalului de la Cannes.
Editorii acestei publicatii spun ca "nu a fost o sarcina usoara, in contextul in care in industria cinematografica se lasa o liniste apasatoare inainte de anuntarea selectiei oficiale".
Printre posibilii candidati mentionati de Screen Daily se numara "The Sea of Trees", de Gus Van Sant, "Midnight Special", de Jeff Nichols, "Sicario", de Denis Villeneuve, "Green Room", de Jeremy Saulnier, "Irrational Man", de Woody Allen, "The Last Face", de Sean Penn, si "Money Monster", de Jodie Foster.
Pe "harta" filmelor care ar putea fi proiectate la Festivalul de la Cannes, Screen Daily mizeaza in cazul Romaniei pe "Muntele Magic/ The Magic Mountain", de Anca Damian, "Comoara/ The Treasure", de Corneliu Porumboiu, "La timp/ It's Time", de Adrian Sitaru, si "Un etaj mai jos/ One Floor Below", de Radu Muntean.
America Latina ar putea fi reprezentata pe Croazeta de "Chronic", de Michael Franco, si "Viena and the Fantomes", de Gerardo Naranjo, in timp ce din Franta publicatia scrie ca printre posibilele titluri sunt "Belles Familles", de Jean-Paul Rappeneau, "Erran", de Jacques Audiard, "La Blessure", de Abdellatif Kechiche, si "Love", de Gaspar Noé.
Cu Wim Wenders, Oliver Hirschbiegel si Werner Herzog care si-au prezentat in premiera la Festivalul International de Film de la Berlin 2015 cele mai recente pelicule, Germania nu se afla cu titluri importante in lista realizata de Screen Daily. Editorii publicatiei spun ca un posibil titlu care ar putea fi proiectat la editia din acest an a evenimentului de pe Croazeta este comedia "Toni Erdmann", de Maren Ade, despre un tata care ii face o vizita neasteptata fiicei sale la Bucuresti.
Pe de alta parte, Screen Daily scrie ca ar putea fi un an important pentru cinematografia italiana, care ar putea aduce pe Croazeta filme de Paolo Sorrentino, Luca Guadagnino, Matteo Garrone, Nanni Moretti, Marco Bellocchio si Stefano Sollima.
Chiar daca nu exista o confirmare privind noul film al lui Emir Kusturica, Screen Daily spune ca sunt asteptari foarte mari ca pelicula "On the Milky Road", cu Monica Bellucci, sa fie gata pana la Festivalul de la Cannes.
Din Asia, Festivalul de Film de la Cannes ar putea aduce publicului titluri precum "Our Little Sister", de Kore-eda Hirokazu, "My Friendly Villains", de Im Sang-soo, "Design for Living", de Johnnie To, si "The Assassin", de Hou Hsiao-hsien.
Cea de-a 68-a editie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc in perioada 13 - 24 mai. Juriul va fi prezidat de cineastii americani Joel si Ethan Coen. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006810 (s)