News Flash:

De ce nu e bine sa renuntam total la grasimi saturate

25 August 2018
833 Vizualizari | 0 Comentarii
grasimi saturate

Desi se considera ca grasimea saturata este responsabila pentru cresterea riscului de diabet si a dezvoltarii bolilor de inima, cercetarile au aratat ca, de fapt, carbohidratii determina aparitia acestor probleme.

Grasimile saturate pot fi luate din produsele lactate, carne, peste gras, oua, dar si din nuca de cocos. Rolul lor este foarte important în chimia corpului si functionarea corecta a acestuia. În primul rand, pe langa faptul ca au un gust bun si dau senzatie de satietate, reduc numarul caloriilor totale consumate.
Conform unui articol publicat pe livestrong.com, grasimile saturate alcatuiesc cel putin 50% din membrana celulara, ceea ce asigura functionarea optima a celulelor integrate. De asemenea, acestea sunt necesare pentru sanatatea sistemului osos. Astfel, pentru o buna absorbtie a calciului în oase, 50% din grasimile consumate ar trebui sa fie saturate.

De asemenea, consumand grasimi saturate, ficatul este protejat de diferite toxine provenite din alcool sau unele medicamente.


Ce grasimi ar trebui sa consumi
Este timpul ca grasimile saturate sa nu mai fie privite ca un inamic. De fapt, grasimea este o sursa esentiala de energie si substante nutritive esentiale. Nu se poate trai fara ea si ajuta chiar la pierderea în greutate.

Grasimea, ca proteina, ajuta la mentinerea în conditii bune a organismului. Fiind si un purtator de aroma, induce mai rapid senzatia de satietate. Cu alte cuvinte, poti sa consumi mai putine grasimi saturate si sa te simti satula, decat daca ai consuma carbohidrati în doza dubla. În plus, consumul de grasimi încetineste patrunderea glucozei în sange.

Diferenta dintre grasimile saturate si cele nesaturate tine de consistenta. Grasimile saturate devin solide la temperatura camerei, iar cele nesaturate raman în starea lor initiala. Daca încerci sa faci alegeri mai sanatoase în ceea ce priveste grasimile vizibile, încearca sa înlocuiesti untul cu uleiul de masline, iar pentru prajit foloseste uleiuri vegetale.

Grasimile alimentare trebuie mentinute la un nivel de sub 30% din totalul caloriilor consumate, iar grasimile saturate la un nivel de 10% din totalul caloriilor. 
Sfatul specialistilor este sa verifici cantitatea de grasimi totale si saturate din alimente si sa cauti alternative cu continut mai mic de grasime.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Ave


grasimile saturate grasimea uleiuri vegetale grasimile alimentare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006789 (s)