News Flash:

De ce femeile si barbatii nu pot fi simpli prieteni

12 Aprilie 2018
1008 Vizualizari | 0 Comentarii
simpli prieteni

Pot fi femeile si barbatii simpli prieteni? Aceasta intrebare si-a cautat un raspuns de-a lungul anilor, insa se pare ca abia acum o echipa de cercetatori a reusit sa dea o explicatie stiintifica acestei dileme.

S-a spus ca barbatii si femeile nu pot fi prieteni din cauza faptului ca intre ei va interveni, mai devreme sau mai tarziu, atractia sexuala. Totusi, o echipa de cercetatori de la Universitatea Oxford a incercat sa „investigheze” aceasta premisa facand abstractie de partea sexuala si concentrandu-se pe modul in care barbatii si femeile definesc prietenia. 

in timp ce femeile vad prietenii cei mai buni ca fiind niste persoane aflate la granita dintre surori/frati si suflete pereche, barbatii interpreteaza prietenia in functie de gradul de confort pe care li-l ofera aceasta relatie. 

Aceasta concluzie a fost trasa de profesorul Robin Dunbar de la Universitatea Oxford, in timpul unei cercetari menite sa explice cum se schimba perceptiile oamenilor referitoare la prietenie in momentul in care ei parasesc scoala si merg la universitate. Ei au observat ca prieteniile nascute in timpul scolii intre fete rezistau daca acestea faceau un efort si vorbeau constant la telefon, tinandu-se la curent cu noutatile. De partea cealalta, conversatiile nu insemnau nimic pentru mentinerea prieteniilor intre baieti. in cazul lor, prietenia se reducea la activitatile desfasurate impreuna: meciuri de fotbal, iesiri in oras etc. 

Descoperind aceste lucruri, cercetatorul a mers mai departe si a aprofundat diferentele dintre sexe la acest capitol. 

„Femeile dezvolta, cu siguranta, prietenii mult mai intense pe care barbatii tind sa nu le aiba niciodata. Acestia din urma doresc sa aiba un grup alaturi de care sa desfasoare diverse activitati. Acest lucru nu implica foarte mult la nivel sentimental. Ei gasesc, pur si simplu, patru baieti cu care sa mearga in oras la un pahar”, a explicat profesorul, potrivit gandul.info. 

Acest lucru ii va fi familiar oricarei femei care a trait atat placerea, cat si dezamagirea de a avea un barbat ca prieten apropiat, in special in perioada varstei de 20-40 ani. La inceput, toate lucrurile par extraordinare. Viata este plina de aventuri, de iesiri si de amintiri de neuitat. El o asculta pe ea, iar ea il ajuta pe el atunci cand are probleme legate de femeile din viata lui. Este genul acela de prietenie la care nu te-ai fi gandit niciodata. 

Totusi, la un moment dat lucrurile se vor schimba. Barbatul incepe o relatie noua, se muta, isi schimba locul de munca, incepe un nou ciclu al vietii sale. Oricare ar fi schimbarea, prietena este inlocuita cu alte persoane si barbatul nu isi mai face timp nici macar sa iasa la o cafea. 

Chiar daca femeia incerca sa pastreze relatia vie, barbatului ii este imposibil sa pastreze legatura in momentul in care se implica intr-o relatie de dragoste. El va „apela”, in schimb, la prietenia cu alti barbati. 

Concluzia este ca prieteniile dintre femei si barbati nu supravietuiesc din cauza faptului ca femeile si barbatii au definitii diferite ale prieteniei. Sexul nu este o cauza. Totul se rezuma la efortul pe care unul sau altul este dispus sa il faca pentru a tine in viata relatia de prietenie. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009075 (s)