News Flash:

De ce au respins magistratii ELIBERAREA lui Borcea: Copiii nu sunt un criteriu, i-a folosit ca tertip

24 Noiembrie 2017
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
borceea

Magistratii Tribunalului Ilfov spun, in motivarea deciziei de respingere a liberarii lui Cristian Borcea, ca cei sapte copii ai sai nu reprezinta un criteriu pentru a fi pus in libertate, ci din contra, un tertip invocat cu usurinta pentru a putea scapa de raspunderea faptelor comise.
„Privitor la situatia familiala a detinutului (7 copii in intretinere din care 6 minori), instanta constata ca aceasta nu se circumscrie niciunui criteriu de analizat la aprecierea oportunitatii acordarii liberarii conditionate unui condamnat. Chiar si asa, aceasta ar trebui privita ca o cauza de agravare a situatiei sale deoarece condamnatul, la data comiterii faptelor, a actionat cu extrem de mare usurinta, nesocotind posibilitatea de a fi sanctionat pentru faptele reprobabile pe care le comite si acceptand totusi producerea rezultatului vatamator, fara a-si lua in considerare catusi de putin familia. Acum, din pozitia delicata in care se afla, se constata ca foloseste aceasta situatie in mod invers, ca un tertip, invocand-o pentru a putea scapa cat mai usor de raspunderea penala. Acest aspect este, in opinia instantei un indicator privind profilul moral al detinutului”, se arata in motivarea instantei.

La randul lor, avocatii fostului actionar al FC Dinamo au spus ca acesta isi doreste „cu toata fiinta lui” sa plece din inchisoare: „Dar mai ales isi doreste sa fie alaturi de copiii sai, pentru ca i-a spus o data ca s-a invatat si i-a fost greu in inchisoare, dar niciodata nu o sa se desparta de gandul ca a facut foarte mult rau celor din jurul sau, copiilor care au trebuit sa vina la inchisoare si sa stea cu el de vorba printre gratii”, mai arata documentul.

Judecatorii Tribunalului Ilfov au mai subliniat faptul ca, daca premisa unei liberari conditionate se bazeaza pe ideea ca detinutii trebuie redati societatii mai devreme, deoarece s-a atins scopul pedepsei, tot astfel in cazul in care indreptarea condamnatului nu este una reala privarea de libertate trebuie sa continue.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1478 (s) | 32 queries | Mysql time :0.012409 (s)