News Flash:

Mircea Radulian (INFP): Un cutremur de peste 4 grade nu este neobisnuit

1 August 2017
899 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremure21 1
Mircea Radulian (INFP): Un cutremur de peste 4 grade nu este neobisnuit
Mircea Radulian, directorul stiintific al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, a explicat ca este normal, ca la un anumit interval de timp, sa apara cate un cutremur de 4,4 pe scara Richter. In iunie, au mai fost doua astfel de seisme.
"Daca avem in vedere ca ultimele cutremure de peste 4 grade au fost in iunie, deci a fost o activitate mai scazuta in ultimul timp, iar acum a urmat acest cutremur de 4,4, care este un seism moderat si, care apare destul de frecvent, o data pe luna, deci, nu este neobisnuit. In mod normal, nu prea se resimt aceste cutremure, a fost la limita la care se poate simti, este posibil sa se se fi simtit in partea din Campia Romana", a declarat pentru MEDIAFAX, Mircea Radulian, directorul stiintific al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului.
Intrebat daca un astfel de cutremur ar reprezenta un pericol pentru populatie, acesta a precizat ca "nu reprezinta un pericol si in niciun caz cu produce pagube, iar activitatea in zona Vracea isi urmeaza un regim destul de regulat si atunci, este de asteptat sa mai apara si cutremurele acestea".

mircea radulian
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005527 (s)