News Flash:

CUTREMUR puternic in Vrancea. Tu l-ai simtit?

3 Ianuarie 2015
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs sambătă dimineaţă, la ora 5.39, în zona Vrancea, la adancimea de 70 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pămantului (INFP).
Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focşani (39 de kilometri), Covasna (41 de kilometri), Mărăşeşti (42 de kilometri), Targu Secuiesc (49 de kilometri) şi Adjud (51 de kilometri).
Directorul ştiinţific al Institutului pentru Fizica Pămantului, Mircea Radulian, a declarat că aceste cutremure de mică intensitate sunt normale.
In zona seismică Vrancea s-au produs, în decembrie, alte 13 cutremure cu magnitudini între 3 şi 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind înregistrat în 7 decembrie.
In 22 noiembrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în Romania în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.
Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004469 (s)