News Flash:

Scandal pe aeroportul Traian Vuia din Timisoara

31 Decembrie 2014
1312 Vizualizari | 0 Comentarii
Un scandal diplomatic a izbucnit in acest an pe Aeroportul International Timisoara, dupa ce vamesii de aici au impus companiilor aeriene sa descarce prima data bagajele cetatenilor UE din avioane, iar mai apoi pe cele ale cetatenilor din afara Uniunii Europene. In conflict a fost implicata si Ambasada Germaniei la Bucuresti, ceea ce a dus la mutarea disciplinara a sedului Biroului Vamal de pe aeroport.
Timp de cateva luni, conform surselor noastre, pe Aeroportul International Timisoara a functionat o masura discriminatorie si abuziva luata de Biroul Vamal. Mai exact, vamesii au cerut operatorilor aerieni sa descarce prima data din avioane bagajele cetatenilor UE si doar apoi cele ale cetatenilor non-UE, scrie tion.ro.
Masura a fost considerata dubioasa de mai multi operatori aerieni, printre care si Lufthansa, care a refuzat sa o puna in aplicare. In consecinta, vamesii au amendat compania aeriana cu o suma simbolica, de 1.500 de lei. Operatorul aerian nu a lasat lucrurile asa, ci a dat in judecata Biroul Vamal al Aeroportului Timisoara si a reclamat aceasta decizie si la Ambasada Germaniei la Bucuresti, scrie tion.ro.
Cand scandalul a ajuns la urechile sefilor din Bucuresti, seful Biroului Vamal de pe aeroport, Eugen Jebeleanu, a fost mutat disciplinar timp de sase luni, iar masura a fost sistata.
Totusi, procesul intentat de Lufthansa pentru anularea amenzii a continuat, iar magistratii Judecatoriei Timisoara au decis, in aceasta luna, sa dea dreptate operatorului aerian.
In prezent, Jebeleanu a revenit pe aeroport si ocupa aceeasi functie ca si in trecut.

uniunii europene masura lufthansa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006585 (s)