News Flash:

8 leacuri surprinzatoare pentru tratarea herpesului

29 Octombrie 2016
1153 Vizualizari | 0 Comentarii
herpes
Leziunile herpetice sunt cauzate, de regula, de virusul herpes simplex (HSV). Afectiunea este caracterizata prin aparitia unor vezicule umplute cu lichid la nivelul buzei si pe marginea exterioara a gurii sau la nivelul membranelor mucoase. 
Ele sunt insotite de diverse senzatii: intepaturi, mancarimi, arsuri si uneoridurere. Veziculele se vindeca fara cicatrici, dar au tendinta sa reapara. Herpesulpoate fi prevenit si tratat si pe cale naturala. Iata cateva ingrediente din casa care te ajuta sa scapi de herpes

1. Ulei esential de melisa

Cand simti intepaturi puneti 1-2 picaturi de ulei de melisa pe zona afectata, apoi, tineti un cub de gheata timp de aproximativ zece minute. Dupa ce ati racit zona aplicati un strat subtire de vaselina pentru a proteja zona si a preveni uscarea.Repetati acest procedeu de mai multe ori pe zi. Daca reactionati destul de repede s-ar putea sa preveniti aparitia veziculelor.

2. Amidon de porumb
Se amesteca amidon de porumb cu apa pana obtineti o pasta si o aplicati pe zona sensibila. Acest remediu va neutraliza pH-ul si va calma durerea si inflamatia produsa de virus.

3. Plicuri de ceai folosit
Cand simti prima intepatura aplica imediat un plic de ceai folosit, foarte rece - tine-l cateva minute in congelator. Lasati pliculetul pe zona afectata aproximativ 10 minute. Se repeta de 3-4 ori pe zi. Acest lucru va reduce durata si severitatea unui herpes. Pliculete de ceai Earl Grey sunt cele mai eficiente in reducerea leziunilor herpetice.

4. Peroxid
Pur si simplu dezinfectati rana cu peroxid (umeziti un tampon de vata cu peroxid si puneti-l peste zona inflamata. O rana curata se vindeca mai repede si, in plus, preveniti raspandirea ei.

5. Aloe Vera
Pune suc de aloe vera pe leziune, de 3-4 ori pe zi, pentru a accelera vindecarea. 

6. Extract de vanilie
Extract de vanilie poate reduce severitatea unui focar. Pur si simplu puneti o picatura sau doua pe rana, daca aveti deja, sau, in cazul in care simtiti ca ar putea aparea, puneti o picatura in zona care inteapa.

7. Ulei esential de arbore de ceai - ulei de tea tree
Uleiul de arbore de ceai este un antiseptic si un antifungic, de aceea este de mare ajutor daca aveti o leziune herpetica. Se pune o picatura direct pe rana (sau pe locul inflamat daca simtiti intepaturi sau arsuri) de mai multe ori pe zi. Aceasta reduce mult durata de vindecare si previne infectia cu bacterii.

8. Radacina de lemn dulce

Studiile au aratat ca un acid din radacina de lemn dulce limiteaza capacitatea celulelor virusului de a comunica eficient intre ele, prevenind astfel raspandirea. De asemenea, lemnul dulce are proprietati antiinflamatorii si antivirale, ceea ce il face si mai redutabil. 

Ai nevoie de 1 lingura de praf de radacina de lemn dulce si jumatate de lingurita de apa. Omogenizezi bine, aplici pasta pe rana si o lasi sa actioneze cateva ore. In paralel, beti si ceai de lemn dulce. Se prepara din doua lingurite de pudra de radacina peste care se toarna 250 ml apa clocotita. Se acopera si se lasa la infuzat 10-15 minunte. Se consuma maxim doua cani pe zi.

leziunile herpetice hsv durere herpesul 4 peroxid
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009107 (s)