News Flash:

Cursuri gratuite de limba romana pentru campionii de la RCM Timisoara

13 Noiembrie 2013
1367 Vizualizari | 0 Comentarii
Profesorii Facultăţii de Litere a Universităţii de Vest Timişoara s-au oferit să-i înveţe gratuit limba română pe jucătorii din lotul campioanei României la rugby, RCM Timişoara, în măsura timpului pe care-l au la dispoziţie.

''Decanul Facultăţii de Litere ne-a anunţat că pune la dispoziţia tuturor membrilor echipei de rugby - jucători şi antrenor - cursuri gratuite de limba română, în funcţie de programul pe care-l au, dincolo de cei care sunt deja studenţii noştri'', a declarat miercuri prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara, într-o conferinţă de presă.

Jucătorii, însoţiţi de antrenorul principal Danie de Villiers, au adus la Universitatea de Vest Timişoara trofeul SuperLigii CEC Bank la rugby, câştigat recent în faţa celor de la Ştiinţa Baia Mare.

Rectorul a subliniat că-şi doreşte ca trofeul să rămână mai mult timp, spre a fi un exemplu pentru studenţii instituţiei academice.

''Acest trofeu semnifică mult mai mult pentru noi. La Consiliul Judeţean şi la Primărie, trofeul a stat câte două săptămâni. La noi, dorim să rămână mai mult, pentru că în Universitate sunt foarte mulţi tineri şi vor dori să-l vadă. Îşi vor da seama că în UVT sunt nişte campioni şi-şi vor dori să performeze şi ei. Jucătorii merită acest lucru'', a spus Pirtea.

În lotul echipei bănăţene se află nu mai puţin de 17 jucători străini, din Georgia, Namibia, Noua Zeelandă, Tonga, Africa de Sud etc.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007314 (s)