News Flash:

Poli Timisoara, invinsa la Bacau dupa un inceput de repriza secunda de cosmar

10 Noiembrie 2013
1291 Vizualizari | 0 Comentarii
Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău a învins sâmbătă pe Poli Timişoara cu scorul de 23-20 (12-12) într-o partidă din etapa a VIII-a din Liga Naţională de handbal masculin.

De remarcat că formaţia din Timişoara nu a marcat în prima jumătate a celei de a doua reprize din meciul cu Ştiinţa Bacău niciun gol.

Constantin Ştefan, antrenorul bănăţenilor, spunea la conferinţa de presă de după meci că nu vede ''nicio problemă' în această situaţie de pe tabela de marcaj, eludând şi faptul că echipa sa nu a înscris în repriza a doua decât şapte goluri, dintre care cinci în ultimele şapte minute, când meciul era jucat, iar gazdele au slăbit atenţia în apărare.

Dacă la pauză scorul era de 12 - 12, tabela de marcaj oferind o imagine clară a echilibrului de forţe de pe teren, ambele formaţii conducând, pe rând, la câte un punct, dar imediat fiind restabilită egalitatea.

După pauză, patru intervenţii ale portarului Şota Tevzazde, introdus în teren după pauză, frânează avântul formaţiei oaspete, care etalase de-a lungul întregii prime reprize un joc în continuă mişcare, cu pase rapide şi încrucişări remarcabile, doar apărarea atentă şi dârză a băcăuanilor eliminând posibilitatea unei surprize. Au contribuit poate şi schimbările dese făcute de tehnicianul din Timişoara, care a încercat mai multe formule de echipă, cea mai eficace fiind aceea a pivotului Andrei Santeiu, excelent în prima repriză.

Băcăuanii profită apoi şi se distanţează la 17 - 12 în minutul 45, ca urmare a jocului foarte bun din apărare, dar şi unei înviorări a atacului prin contribuţia extremelor Păunică, Dospionescu ori Bondar.

Urmează o cascadă de ratări, cel puţin câte şase din partea fiecărei formaţii, chiar de pe semicerc, aşa că în minutul 53 al jocului scorul era de doar 19-14. Băcăuanii, având victoria asigurată, nu mai acordă atenţie în apărare şi meciul se termină cu o victorie doar la trei puncte diferenţă, scor 23 -20.

Eliodor Voica, antrenorul Ştiinţei Bacău, a apreciat că a fost un meci ''dârz disputat', ''binevenit atât în perspectiva evoluţiei din partida cu UCM Reşiţa din etapa viitoare, dar şi a meciului cu suedezii de la IF Kistianstand''.

''Am arătat că ne putem bizuim pe apărare, dar în atac continuăm să ratăm nepermis de mult. Este nevoie de o mai mare concentrare pentru că jucătorii reuşesc să ajungă în situaţii bune de a marca. A fost un joc foarte disputat, echipa oaspete arătând că a venit la Bacău să scoată un rezultat foarte bun', a precizat Eliodor Voica.


masculin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1389 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007111 (s)