News Flash:

SOC in Liga 1. Presedintele clubului Pandurii Tg. Jiu, Marin Condescu, a fost retinut pentru 24 de ore!

13 Noiembrie 2013
1051 Vizualizari | 0 Comentarii

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului de Fotbal Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, a fost reţinut, marţi seară, după ce a fost audiat la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

UPDATE Fostul vicepreşedinte al Pandurii Targu Jiu Viorel Temelescu, reţinut în acelaşi dosar

Fostul vicepreşedinte al Clubului Sportiv Pandurii Targu Jiu, liderul sindical Viorel Temelescu, un apropiat al lui Marin Condescu, a fost reţinut, marţi seară, pe 24 de ore, pentru complicitate la înşelăciune şi fals, în acelaşi dosar în care a fost reţinut şi Condescu.

Marin Condescu a fost reţinut, marţi seară, pentru înşelăciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi spălare de bani, a declarat purtătorul de cuvant al IPJ Gorj, Ramona Dochian.

Potrivit unor surse din cadrul IPJ Gorj, poliţiştii au verificat toate documentele în baza cărora Marin Condescu a obţinut credite de la bănci pentru a împrumuta clubul sportiv Pandurii Targu Jiu, precum şi actele în baza cărora preşedintele CA al Pandurii şi-a recuperat banii de la club.

Sursele citate susţin că în urma verificărilor a reieşit că Marin Condescu ar fi primit în plus de la club aproximativ 200.000 de lei, în schimb, acesta declarand corespondentului MEDIAFAX, în urmă cu trei zile, că de fapt el ar mai avea de recuperat de la Pandurii Targu Jiu în jur de 200.000 de euro.

Purtătorul de cuvant al IPJ Gorj, Ramona Dochian, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Marin Condescu a fost reţinut pentru înşelăciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi spălare de bani.

Sursele citate au mai precizat că în acelaşi dosar este audiat la Poliţia judeţeană Gorj şi fostul vicepreşedinte al Clubului Pnadurii Targu Jiu Viorel Temelescu, şi el cunoscut lider sindical, ca şi Marin Condescu.

Marin Condescu a fost chemat, marţi, în jurul orei 16.00, la audieri, la sediul Poliţiei Judeţene Gorj, ulterior pe numele acestuia fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

In 8 octombrie, Marin Condescu a fost chemat la sediul IPJ Gorj pentru audieri în dosarul în care este acuzat de spălare de bani, fals şi uz de fals.

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii Targu Jiu a venit atunci însoţit de către avocatul său, care a declarat corespondentului MEDIAFAX că este vorba despre un dosar penal deschis în vară pe numele lui Condescu şi care vizează modul în care firma ce asigura tichetele de masă pentru mineri şi energeticieni a încheiat cu echipa de fotbal un contract de cesiune de creanţe de 1,7 milioane de lei.

Ancheta vizand contractul de cesiune de creanţe încheiat între clubul de fotbal Pandurii Targu Jiu şi firma Edenred, care asigura tichetele de masă pentru minerii din fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, a fost deschis iniţial de Parchetul Judecătoriei Targu Jiu, care apoi şi-a declinat competenţa către Parchetul Tribunalului Gorj, dosarul ajungand în final la Biroul teritorial Targu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

In cursul primăverii, conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), principalul finanţator al clubului Pandurii, a depus trei plangeri penale împotriva lui Marin Condescu, cerand clarificări asupra modului de cheltuire a unor mari sume de bani. Ulterior, reprezentanţii CEO au cerut de mai multe ori înlocuirea lui Condescu din funcţia de preşedinte al CA de la Pandurii, fără rezultat însă, o nouă şedinţă care vizează schimbarea acestuia din funcţie fiind programată la jumătatea acestei luni.

In 22 octombrie, Marin Condescu declara că DNA a dat neînceperea urmăririi penale în cazul său, în dosarul care viza un contract de cesiune prin care echipa de fotbal a primit, în 2011, 1,7 milioane lei de la fosta SNLO, bani destinaţi tichetelor de masă ale minerilor. Condescu arăta că a primit o informare oficială de la DNA, în care se menţiona că procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în cazul său şi al altor doi foşti directori de la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, învinuiţi în dosar.

Fostul director general de la SNL Oltenia Daniel Burlan şi fostul director economic Daniel Olaru erau acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, iar Condescu era considerat complice al celor doi în derularea unui contract de cesiune de creanţe încheiat între SNLO, Pandurii Targu Jiu şi Edenred SRL, o firmă care livra tichete de masă minerilor din sindicatele conduse de Marin Condescu. Condescu a fost audiat în acest dosar, în luna iulie, după ce poliţişti şi comisari de la Garda Financiară au făcut percheziţii la sediul clubului de fotbal.

Avocatul lui Condescu preciza că la acest dosar a fost anexată şi plangerea care vizează modul în care Marin Condescu ar fi împrumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, în primăvara lui 2012.

In 7 octombrie, poliţiştii au făcut din nou percheziţii la Clubul Pandurii şi la locuinţa din Targu Jiu a lui Marin Condescu, precum şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie, în baza unor noi plangeri depuse de conducerea CE Oltenia împotriva acestuia, preşedintele CA de la Pandurii declarand că nu există probleme de legalitate în folosirea fondurilor de la echipa de fotbal.

Surse judiciare declarau corespondentului MEDIAFAX că percheziţiile au avut loc într-un dosar în care Condescu este suspectat de spălare de bani, fals şi uz de fals, după ce ar fi împrumutat clubul cu 2,2 milioane de lei (aproximativ 500.000 de euro), bani pe care ulterior şi i-ar fi recuperat, fără însă a trece în contabilitate aceste operaţiuni.

In urma percheziţiilor, de la sediul clubului sportiv au fost ridicate mai multe documente şi două unităţi de calculator.

Ulterior, Condescu declara că, în total, a făcut credite, în ultimii ani, în valoare de 1,9 milioane euro pentru a ajuta echipa în momente financiare dificile, creditele fiind obţinute prin gajarea la bancă a proprietăţilor sale, precum şi ale unor sponsori care finanţează clubul.

MEDIAFAX.ro


marin condescu ramona dochian ulterior condescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0269 (s) | 33 queries | Mysql time :0.005029 (s)