News Flash:

Probleme cu Autostrada Timisoara - Lugoj

29 Octombrie 2013
1370 Vizualizari | 0 Comentarii

Aşa cum era de aşteptat, „cazul” lotului 2 din autostrada Timişoara – Lugoj are un nou episod. După ce contestaţia depusă de consorţiul învins la licitaţia de atribuire a proiectării şi construcţiei acestui tronson a fost respinsă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, respectiva asociere a atacat decizia la Curtea de Apel Bucureşti. Selina S.R.L., lider al asocierii Selina S.R.L., Doprostav AS şi Sodi Construcţii S.R.L., a depus, aşa cum era de aşteptat, o plangere la Curtea de Apel Bucureşti împotriva celor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Subiectul plangerii: atribuirea contractului de proiectare şi construcţie al lotului 2 din autostrada Timişoara – Lugoj. Mai precis, în urma licitaţiei a fost declarată caştigătoare oferta depusă de Tirena Scavi Spa şi Societa Italiana Per Condotte D’acqua Spa. Cei de la Selina au considerat că procedura nu a fost respectată şi au contestat licitaţia la CNSC.

CNSC s-a mişcat rapid şi, în 11 octombrie, a emis o decizie de respingere a contestaţiei. Aceasta a însemnat şi continuarea procedurii şi, deci, semnarea contractului de atribuire.

Selina a decis să continue contestarea contractului şi, în consecinţă, a depus o plangere la instanţa bucureşteană, pe 25 noiembrie. Un eventual proces nu elimină posibilitatea semnării contractului de atribuire.

Lotul 2 din autostrada Timişoara – Lugoj este în lungime de aproximativ 26 de kilometri şi pentru construcţie este estimat un preţ de aproximativ 89 de milioane de euro. Tronsonul face legătura între capătul lotului 1 al autostrăzii, care se termină între Izvin şi Remetea Mare, şi lotul 1 al autostrăzii Lugoj – Deva, se asemenea aproape finalizat.

 


cnsc selina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005328 (s)