News Flash:

CUMPLIT! Cine sunt romanii care au murit in accidentul tragic din Austria

12 Septembrie 2017
1460 Vizualizari | 0 Comentarii
fb img 1505155859246
Un tanar in varsta de de 34 de ani, originar din comuna Movileni, judetul Olt, si sotia lui, in varsta de 30 de ani, se numara printre cei cinci romani morti in accidentul produs pe o autostrada din Austria, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ionut Datcu si sotia sa, Ioana, erau pasageri in microbuzul implicat in accident in apropiere de Viena. Cei doi lucrau in Germania si veneau acasa pentru a-si cununa finii.
Primarul comunei Movileni, Sorin Toma, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca barbatul a putut fi identificat cu ajutorul probelor ADN puse la dispozitie de catre o sora a sa, care lucra in Germania si care a mers la fata locului imediat ce a auzit despre tragedie.
Din pacate, sotia lui Ionut nu a putut fi inca identificata, urmand ca rudele tinerei, originara din judetul Calarasi, sa ajunga in zilele urmatoare in Austria.
„Este o adevarata tragedie. Veneau acasa pentru a fi nasii unor tineri de la noi din comuna. Anul trecut au mai fost in tara si au facut cununia civila la Movileni. Suntem alaturi de familie si ii vom sprijini cu tot ce vom putea", a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul din Movileni, Sorin Toma. 
Cei doi soti se numara printre cele cinci victime decedate pe loc, in urma accidentului produs duminica langa Viena, in care a fost implicat un microbuz inmatriculat in Romania, potrivit Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
In microbuz se aflau 8 romani, cinci murind pe loc in urma accidentului, iar trei au fost raniti grav si transportati de urgenta la spital pentru ingrijiri medicale.
O echipa consulara mobila din cadrul misiunii diplomatice s-a deplasat inca de duminica la spitalul unde au fost internati romanii raniti in accident, pentru a obtine detalii cu privire la starea de sanatate a acestora si pentru a le acorda asistenta consulara.
„Misiunea diplomatica romana sprijina familiile persoanelor decedate in vederea eliberarii certificatelor de deces si a repatrierii trupurilor neinsufletite. Ambasada Romaniei in Austria mentine legatura cu autoritatile locale si cu familiile victimelor si este pregatita sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari”, a aratat MAE. Gandul.info
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005949 (s)