News Flash:

Inotatorul Avram Iancu, care parcurge Dunarea fara costum de protectie, mai are de strabatut 150 de kilometri

12 Septembrie 2017
1021 Vizualizari | 0 Comentarii
avram iancu inot
Inotatorul Avram Iancu, bibliotecarul din Petrosani care parcurge Dunarea de la izvoare catre varsare, doar in slip si cu casca, mai are de inotat circa 150 de kilometri, el afirmand, luni, la Galati, inainte de a pleca spre Tulcea, ca "strabaterea inot a unui fluviu este exact ca in viata: nu este intotdeauna numai soare si frumos".
Inotatorul Avram Iancu, in varsta de 41 de ani, din Petrosani, a inceput sa parcurga Dunarea, de la izvoare, din Germania, pe 20 iunie, si spera sa ajunga in curand la varsarea fluviului in Marea Neagra.
Luni, el s-a aflat la Galati, de unde a pornit mai departe inot catre Tulcea si mai are de inotat circa 150 de kilometri.
”Strabaterea inot a unui fluviu este exact ca in viata: nu este intotdeauna numai soare si frumos. Sunt si nori si probleme. Dar am invatat ceva: cu calm si cu perseverenta se poate realiza orice. Ma simt aici, in aceasta zona, ca acasa. Iubesc deopotriva toate zonele tarii, toate orasele, dar aici a fost extraordinar pentru ca a fost o cascada de orase dunarene. Ma refer la Braila, Galati, urmeaza Tulcea, unde ma simt absolut fantastic”, a spus Avram Iancu, inainte de a pleca spre Tulcea.
Inotatorul si-a propus, astfel, sa strabata, intregul fluviu, pe o distanta de 2.860 de kilometri, doar in slip si cu casca, fiind vorba despre o premiera.
Pe 6 iunie, Avram Iancu, a inotat 40 de kilometri, pe Siret si pe Dunare, in zona judetului Galati, pentru a se antrena si afirma atunci ca a decis sa parcurga intreg fluviul inspirat de romanul "Pilotul de pe Dunare".
"Voi incepe sa strabat intregul curs al acestui minunat fluviu Dunarea, inspirat de un roman pe care l-am recitit si am dorit sa dau viata acestui roman cu ocazia a 10 ani de cand am aderat la UE, noi, Romania. Voi pleca de la Donaueshinger, iar finalul va fi in portul Sulina, dupa aproximativ 60 de zile de efort continuu, cate 50 de kilometri pe zi, 10 ore de efort zilnic", spunea, atunci, Avram Iancu.
Inotatorul Avram Iancu, bibliotecar in Petrosani si nu se afla la prima incercare de acest fel, el reusind anul trecut sa traverseze inot Canalul Manecii.
News.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009474 (s)