News Flash:

Cum va fi vremea in minivacanta de 1 Decembrie

21 Noiembrie 2016
1190 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme frumoasa
ANM a anuntat previziunile meteo pentru urmatoarele zece zile, pe zone geografice. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.



BANAT


Pe parcursul primei saptamani, valorile termice diurne vor scadea in primele si ultimele doua zile, iar in restul timpului vor creste; valorile nocturne vor scadea in cea mai mare parte a timpului, exceptand ultimele doua dimineti, cand vor marca o crestere. Variatiile, insa, nu vor fi semnificative si regimul termic se va mentine peste cel ce ar fi normal in aceasta perioada a anului. In medie regionala, temperaturile maxime se vor incadra intre 11 si 14 grade, iar cele minime intre 2 si 5 grade. In cea de-a doua saptamana, regimul termic va fi in scadere la inceput, apoi relativ stationar. Temperatura aerului va avea, in medie, maxime cuprinse intre 7 si 11 grade si minime intre 0 si 5 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere pe parcursul celei de-a doua saptamani, dar mai ales in primele zile ale lunii decembrie.



CRISANA

In prima saptamana, valorile termice diurne vor marca o scadere in primele trei zile, vor creste in urmatoarele doua, apoi vor scadea din nou; valorile nocturne vor scadea in prima parte a intervalului, apoi vor creste, dar nici in aceasta regiune variatiile nu vor fi semnificative si regimul termic se va mentine peste cel specific perioadei. In medie, temperaturile maxime se vor incadra intre 10 si 14 grade, iar cele minime intre 2 si 4 grade. In cea de-a doua saptamana, regimul termic - in scadere pana la finele lunii noiembrie, apoi relativ stationar, se va apropia de cel ce ar fi normal in aceasta perioada din an. Temperatura aerului va avea, in medie, maxime cuprinse intre 5 si 11 grade si minime intre -1 si 3 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere pe parcursul celei de-a doua saptamani, indeosebi in primele zile ale lunii decembrie si este posibil sa fie mai insemnate cantitativ la sfarsitul intervalului.


TRANSILVANIA

Pe parcursul primei saptamani, valorile termice diurne vor scadea in primele doua zile, apoi vor fi relativ stationare, iar cele nocturne vor scadea in cea mai mare parte a timpului, exceptand ultimele doua dimineti, cand vor marca o crestere. Variatiile, insa, nu vor fi semnificative si regimul termic se va mentine peste cel specific perioadei. In medie, pe intreaga regiune, vor fi maxime cuprinse intre 8 si 11 grade si minime intre - 2 si 1 grad. In cea de-a doua saptamana temperatura aerului va fi in scadere la inceput, apoi nu se va modifica semnificativ. Vor fi valori medii inca peste cele normale - maxime cuprinse intre 4 si 8 grade si minime intre -5 si 0 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere pe parcursul celei de-a doua saptamani, indeosebi in perioadele 28-29 noiembrie si 2- 4 decembrie. MARAMURES Tendinta regimului termic va fi, in general, de scadere, exceptand perioada 26-28 noiembrie cand, in cursul noptilor si al diminetilor, temperatura aerului va creste. Majoritatea valorilor ce urmeaza sa se inregistreze, pe intreg intervalul, se vor mentine peste cele normale in aceasta perioada din an. In medie, in prima saptamana vor fi maxime cuprinse intre 9 si 13 grade si minime intre -1 si 3 grade, iar in saptamana a doua, maxime intre 5 si 8 grade si minime intre -2 si 2 grade. Precipitatii sunt de asteptat pe parcursul celei de-a doua saptamani, cu precadere incepand din 30 noiembrie.

MOLDOVA

In prima saptamana, valorile termice nu vor avea variatii importante de la o zi la alta si vor fi apropiate de cele normale in aceasta perioada. In medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 7 grade, iar minimele intre -1 si 3 grade. Si in cea de-a doua saptamana regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei si va fi in scadere in perioada 28...30 noiembrie, apoi in crestere usoara. In medie, maximele se vor incadra intre 1 si 7 grade, iar minimele intre -3 si 1 grad, valorile mai mari inregistrandu-se la inceputul saptamanii. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata pe parcursul saptamanii a doua, dar acestea vor fi slabe cantitativ si se vor semnala pe spatii mici, in special la sfarsitul perioadei de prognoza.


DOBROGEA

In prima saptamana va fi o vreme normala din punct de vedere termic pentru aceasta perioada; maximele, fara variatii importante de la o zi la alta, vor fi cuprinse, in medie, intre 7 si 9 grade, iar minimele vor fi in scadere in prima parte a intervalului, apoi in usoara crestere si se vor incadra intre 3 si 6 grade, medie regionala. In primele zile din cea de-a doua saptamana, valorile termice vor fi in scadere, iar dupa aceea vor creste. Vor fi medii, pe intreaga regiune, intre 5 si 9 grade pentru temperaturile maxime si 1...3 grade pentru cele minime. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste incepand din 28 noiembrie si se vor semnala, local, in fiecare zi.


MUNTENIA

Pana in data de 28 noiembrie, regimul termic, fara variatii importante de la o zi la alta si de la o noapte la alta, se va mentine peste cel specific perioadei, iar dupa aceea, atat valorile diurne cat si cele nocturne, in usoara scadere la inceput, apoi in crestere, se vor situa in jurul celor normale. In medie, in prima saptamana, vor fi maxime de 8...9 grade si minime intre 0 si 5 grade. In saptamana a doua, mediile regionale vor fi de 4.....7 grade pentru temperaturile maxime si -2...0 grade pentru cele minime, usor mai mari, pana in jurul a 2 grade, in prima dimineata. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, slabe cantitativ si pe spatii restranse, va fi relativ ridicata pe parcursul celei de-a doua saptamani. OLTENIA Temperatura aerului va fi in scadere pana in data de 25 noiembrie, dar mai ales in perioada 28-29 noiembrie. Pe parcursul primei saptamani, vor fi valori maxime de 8...9 grade si minime intre 1 si 4 grade. Apoi, mediile regionale vor fi de 5...6 grade pentru temperaturile maxime si -2...0 grade pentru cele minime. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere in cea de-a doua saptamana, cand acestea se vor semnala pe arii relativ restranse si vor fi in general slabe cantitativ.


LA MUNTE

In prima saptamana a intervalului de prognoza, vremea va fi predominant frumoasa si calda pentru aceasta perioada, cu temperaturi maxime ce se vor situa in jurul valorii de 8 grade si minime de 0...1 grad, in medie. Incepand din 27...28 noiembrie, valorile termice vor scadea, astfel incat maximele se vor apropia de pragul de inghet, iar noptile vor deveni reci, cu temperaturi minime predominant negative, cuprinse, in medie, intre -7 si -5 grade. Precipitatii vor fi de asteptat pe parcursul celei de-a doua saptamani, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai ridicata in perioadele 28-29 noiembrie si 2- 4 decembrie.

banat crisana transilvania moldova dobrogea muntenia la munte
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005121 (s)