News Flash:

Cum va fi vremea in Banat si in celelalte regiuni pana duminica. Vezi prognoza

12 Ianuarie 2015
1383 Vizualizari | 0 Comentarii
Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in zona Moldovei, intre 13 si 18 ianuarie, regimul termic nu va avea variatii importante, fiind caracterizat de valori medii diurne de 2 - 4 grade si nocturne de -4, -3 grade, usor peste normele climatologice ale perioadei. Doar ieri au fost precipitatii pe arii mai extinse, pana duminica acestea urmand sa se produca doar izolat.

 

Banat - Pe 12 ianuarie vremea s-a racit usor, pentru ca de maine si pana pe 18 ianuarie sa se inregistreze medii termice de 4 - 6 grade ziua si -2 grade noaptea, temperaturile urmand a fi usor mai ridicate decat cele normale in aceasta perioada a anului. Pana duminica, in Banat vor fi precipitatii mixte aproape zilnic, mai importante cantitativ si pe arii mai extinse fiind inregistrate doar ieri, 11 ianuarie.


Crisana - Pana duminica, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu temperaturi maxime de aproximativ 3 grade ziua si minime situate in jurul valorii de 0 grade, in medie. Pe 12 ianuarie vremea s-a racit, pentru ca de maine regimul termic sa se mentina relativ constant, la valori usor peste mediile climatologice ale perioadei, de 3 - 5 grade ziua si -2 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitatii mixte a crescut, dar acestea  se vor semnala pe arii mai extinse si vor fi mai importante cantitativ in intervalul 10 – 13 ianuarie.


Transilvania - Regimul termic marcheaza o crestere treptata, iar de maine, 13 ianuarie, valorile vor fi usor mai ridicate decat normele climatologice ale celei de a doua decade de ianuarie, respectiv 1 - 2 grade ziua si -6 grade noaptea, mediate pe intreaga regiune. Vor fi precipitatii, predominant lapovite si ninsori, in fiecare zi pana pe 18 ianuarie, dar pana maine acestea se vor semnala pe arii extinse si vor fi moderate cantitativ.


Maramures - In intervalul 13 – 18 ianuarie se vor inregistra, in medie, valori intre 1 si 3 grade ziua si in jurul a -4 grade noaptea, valori medii ce vor caracteriza o vreme usor mai calda decat in mod normal pentru a doua decada a lunii ianuarie Vor cadea precipitatii predominant sub forma de lapovita si ninsoare in fiecare zi. Acestea vor fi mai importante cantitativ si se vor semnala pe arii extinse pana maine, 13 ianuarie. 


Dobrogea - Pana duminica nu se vor inregistra variatii semnificative ale regimului termic, astfel incat media maximelor va fi de 5 - 7 grade, iar cea a minimelor nocturne de -2, 0 grade, in general, caracterizand o vreme relativ calda pentru a doua decada a lunii ianuarie. Doar izolat si trecator vor mai fi ploi slabe sau lapovite.


Muntenia - Pana duminica, 18 ianuarie, regimul termic nu va avea variatii importante, valorile de temperatura urmand a se situa usor peste normele climatologice ale perioadei, respectiv medii ale maximelor de 4 - 6 grade si ale minimelor de -5, -3 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa.


Oltenia - Vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca pana duminica regimul termic va fi caracterizat de valori usor peste mediile multianuale, respectiv maxime de 4 - 6 grade si minime in jurul a -4 grade, fara variatii semnificative. Vor fi ploi si lapovite la nivel local pe 13 ianuarie, iar in rest acestea se vor semnala doar izolat si trecator si vor fi neinsemnate cantitativ.

La munte - Pana pe 18 ianuarie se vor semnala zilnic precipitatii, predominant ninsori, la nivel local. Cantitatile de precipitatii au fost mai insemnate doar ieri, 11 ianuarie.

anm zona moldovei regimul termic valori banat crisana transilvania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005785 (s)