News Flash:

Cum sa slabesti 8 kilograme in 2 saptamani cu patrunjel tocat fara sa te infometezi! Uite ce trebuie sa faci

15 Ianuarie 2018
1506 Vizualizari | 0 Comentarii
patrunjel tocat

De cele mai multe ori folosim patrunjelul in cantitati reduse si il adaugam in mancare la final, pentru un plus de gust. Stiati insa ca are o serie de beneficii uimitoare, pe care putina lume le stie? Patrunjelul este extrem de bogat in vitamina C, curata rinichii, ajuta ficatul sa se regenereze si stabilizeaza tensiunea.

In plus patrunjelul te poate ajuta sa slabesti extrem de rapid, pana la 8 kilograme in doar doua saptamani. Tot ce trebuie sa faci este sa prepari zilnic o salata din 6 legaturi de patrunjel taiat marunt, o rosie mare si zeama de lamaie.

Ia aceasta salata cu tine la serviciu si mananca din ea de fiecare data cand simti senzatia de foame. Pe parcursul zilei mai poti consuma la micul dejun o cafea si un fruct, la pranz un piept de pui si un fruct iar seara, la cina, un ou fiert cu morcov ras si un fruct.
Respecta aceasta dieta timp de 14 zile. La final rezultatele te vor uimi!

Benefii sanatate patrunjel

Stiati ca modesta verdeata, patrunjelul, isi pune la bataie miraculoasele insusiri terapeutice  si reuseste sa ne mentina in forma? Putina lume cunoaste faptul ca patrunjelul este o verdeata apreciata de specialisti din punct de vedere gastronomic si terapeutic. „Planta este un remediu incontestabil pentru o varietate de boli de la astenie, anemie, tulburari circulatorii si pana la eliminarea toxinelor din organism, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie.

In compozitia sa, patrunjelul detine un valoros depozit de substante nutritive care tin la distanta  100 de boli. O legatura de patrunjel contine: saruri minerale de calciu, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu, sulf, fier,  provitamina A, mai multa vitamina C in comparatie cu 100 g fructe de macese sau cu o lamaie.

In acelasi timp, patrunjelul este un valoros panaceu care contine complexul vitaminic B, vitamina E si  histamina, un aminoacid care stopeaza dezvoltarea tumorilor”.Terapia cu suc de patrunjel, spun nutritionistii europeni, contribuie la buna functionare a ficatului, la revigorarea organismelor anemice, intareste unghiile, combate oboseala cronica si retentia de apa.

Patrunjelul trateaza dependenta de tutun

Dependenta de tutun nu se vindeca prea usor. Nutritionistii au ajuns la concluzia ca, in  competitia cu medicamentele, anumite plante medicinale cum ar fi  patrunjelul, pedicuta si sunatoarea sunt remedii care triumfa in batalia cu acest viciu.

Un leac pe baza de patrunjel s-a dovedit o alternativa la ispititoarea tigara si se administreaza intre mese. S-a dovedit ca un  remediu (care „stinge” in mod sigur tigara) se prepara din cate doua lingurite de frunze, de seminte si de radacina de patrunjel, amestecate in parti egale, apoi macinate. In pulberea obtinuta se adauga apa calda, pana se obtine o pasta. Din acest leac, se administreaza zilnic cate trei lingurite. Este important ca preparatul sa se consume proaspat.   

Calmant al sistemului nervos

In medicina naturista, patrunjelul este considerat un panaceu cand vine vorba despre efectele lui terapeutice. Modestul patrunjel este un calmant dovedit al sistemului nervos, tine sub control alergiile, scade nivelul colesterolului „rau”, fiind indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale si in cardiopatie.

Nu in ultimul rand, in caz de convalescenta, cura cu patrunjel grabeste vindecarea. Specialistii afirma ca cel mai eficient leac cu patrunjel este sucul proaspat-cate 50 ml  pe zi- , un interval de doua saptamani.  Aceasta terapie care este la indemana noastra alunga bolile de langa noi si nu are efecte secundare.

 Patrunjelul - dusmanul  alcoolismului

Terapia cu patrunjel are o actiune favorabila in lupta cu viciul exceselor bahice. Siropul preparat din intreaga planta: frunze, tulpina si radacini are efecte nebanuite in combaterea alcoolismului.

Un remediu placut, usor de preparat si de administrat, este siropul de patrunjel, care combate, de asemenea,  si  mahmureala.

Citeste si Trateaza pietrele la rinichi cu patrunjel - 8 moduri de a-l folosi in beneficiul tau

Leac antimahmureala

Dupa un chef, cand ametelile sunt persistente, un sirop inedit vine in ajutorul celui care a testat prea multe „ tonice bahice”. Siropul se preparat din trei linguri de frunze de patrunjel si din cojile a doua  banane care se fierb in 500 ml de apa. Tratamentul trebuie urmat trei zile la rand.  

Calmant pentru zbaterea muschilor

Se spune ca, atunci cand ti se zbate ochiul sau un muschi, este un semn rau. In jurul nostru se spune adesea ca aceste spasme sunt semne providentiale, care ne avertizeaza asupra unor intamplari neplacute care vor urma.

Specialistii sunt insa de alta parere: zbaterea muschilor are la origine o cauza medicala.  In astfel de situatii,  este  indicata o infuzia care se preparata dintr-o legatura de patrunjel si o cana de apa, in care se adauga cinci picaturi de ulei de catina. Din acest leac,  se consuma cate trei cani pe zi. In acelasi timp, cu aceasta infuzie se poate face si un masaj usor pe zona afectata.

Tonic pentru copii

Decoctul de patrunjel este un tonic indicat in perioada de crestere a copiilor. Ceaiul se prepara din 50 g de radacina de patrunjel care se fierbe intr-un litru de apa, timp de cinci minute. Se administreaza  cate doua cani de decoct pe zi, inainte de masa, in perioada de crestere a copiilor. Totodata, acest remediu s-a dovedit eficient in caz de  astenie, precum si in tratamentul bolilor reumatice.

Elimina toxinele din organism

Putina lume cunoaste faptul ca patrunjelul, un zarzavat foarte apreciat, nu are numai rolul de planta aromatica in gastronomie.  Fitoterapeutul Eugen Giurgiu  ne spune ca este un remediu incontestabil pentru imbunatatirea digestiei si pentru eliminarea toxinelor din organism.

In compozitia sa, patrunjelul detine un valoros depozit de substante nutritive care tin la distanta peste o 100 de boli. O legatura de patrunjel contine: minerale (calciu, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu), provitamina A, mai multa vitamina C decat 100 g fructe de macese sau o lamaie, complexul vitaminic B, vitamina E si histamina, un aminoacid  care stopeaza dezvoltarea tumorilor. Terapia cu suc de patrunjel contribuie la buna functionare a ficatului, la revigorarea organismelor anemice, intareste unghiile, combate oboseala cronica si retentia de apa.

Siropul de patrunjel combate alcoolismul

Acest leac simplu are efecte nebanuite in combaterea  alcoolismului si oboselii. Cum se prepara si cum se administreaza:

Ingrediente: 50 g patrunjel, coaja unei portocale si a unui grepfruit se fierb intr-un litru de apa, la foc mic, pana cand lichidul scade la jumatate. Licoarea obtinuta se indulceste cu miere ( cate o lingura la fiecare cana).
Toata cantitatea se bea pe parcursul zilei. Terapia trebuie urmata timp de 14 zile  si, dupa o pauza de sapte zile, se poate repeta.

preluat de pe kanal d si clicksanatate


patrunjelul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008161 (s)