News Flash:

Ce pericol poate ascunde grasimea abdominala

14 Ianuarie 2018
991 Vizualizari | 0 Comentarii
grasimea

Din ce cauza se acumuleaza grasimea la nivelul abdomenului si cum putem scapa de ea, dar si care sunt riscurile la care ne expune ai ocazia sa afli din cele ce urmeaza! In primul rand trebuie precizat ca nu exista nici o bagheta magica sau vreun aliment minune care peste noapte sa te scape de anumite probleme, in special daca vorbim despre surplusul de kilograme. Pentru a tine sub control acest aspect este nevoie de ambitie, disciplina si multa miscare.

Problema tesutului adipos atrage din ce in ce tot mai des atentia asupra sa, si asta deoarece grasimea abdomnala este destul de periculoasa pentru sanatatea ta.

Chiar daca exista crezul conform caruia acesta ar fi „mostenire de familie”, adevarul este ca factori precum sexul, problemele hormonale si sedentarismul sunt printre principalii vinovati.

Pericol pentru inima

Din pacate grasimea acumulata la nivelul taliei este mult mai periculoasa decat pare, deoarece ajunge sa inconjoare organele aflate in cavitatea abdominala, si predispune la afectiuni precum diabet, boli cardiace sau chiar dementa.

Cel mai mult are de suferit sistemul cardiac, pentru ca un stras adipos consistent atrage dupa el un nivel ridicat al colesterolului rau, al trigliceridelor, a glicemiei si bineinteles si a hipertensiunii.

Nici coloana vertebrala nu este eliberata de probleme, si asta deoarece fiecare kilogram in plus reprezinta o greutate atat pentru articulatii cat si pentru spate.

Citeste si Un medic celebru dezvaluie adevarul despre nutritie! „Exista doar trei contraindicatii generale! Nu combinati niciodata aceste alimente!”

Potrivit unui studiu ce a aparut in publicatia WebMD, grasimea abdominala este asociata cu moartea prematura si este un factor de risc pentru dementa, pentru ca secreta leptina, un hormon care poate afecta creierul. Acest hormon este responsabil cu reglarea apetitului, dar si cu activitatea memoriei.

Nu te feri de miscare
 
Daca nu vrei sa te confrunti cu inesteticii colacei din jurul taliei sau daca vrei sa scapi de ei este necesar sa ai o alimentatie bogata in legume in primul rand, sa faci miscrae in mod regulat si sa eviti pe cat posibil fainoasele, dulciurile, excesele alimentare de orice fel si mai ales viciile.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005037 (s)