News Flash:

Cum sa mentii menta proaspata pentru mai mult timp

4 August 2018
700 Vizualizari | 0 Comentarii
menta proaspata

Doua trucuri care te ajuta sa pastrezi menta proaspata pentru o perioada mai lunga de timp

1. Trateaza menta ca si cum ar fi flori

Indeparteaza elasticul care tine buchetelul de menta proaspata in momentul in care ajungi acasa. Scurteaza coditele firelor de menta prin indepartarea catorva frunze de la baza. Poti folosi aceste frunze la gatit sau daca nu le poti folosi acum, exista un alt mod in care le poti pastra (vezi metoda 2). Intr-un recipient relativ inalt, cum ar fi un borcan sau o cana, adauga crengutele de menta si adauga suficienta apa cat sa acopere coditele taiate. Acopera lejer cu o punga de plastic si tine borcanul sau paharul la frigider.

Este important sa schimbi apa din borcan la fiecare 2 sau 3 zile.

La fel ca in cazul busuiocului, menta va face radacini daca reusesti sa o tii suficient de mult. Aceasta metoda poate fi aplicata si pentru patrunjel si busuioc, exceptie facand faptul ca busuiocul nu trebuie tinut in frigider. Ierburile proaspete pot fi pastrate in acest fel timp de cateva saptamani.

2. Infasoara frunzele de menta intr-un prosop de bucatarie umezit

Pune frunzele de menta pe un prosop de bucatarie umezit. Daca prosopul de hartie este prea umed, stoarce usor apa. infasoara usor frunzele in prosopul de hartie si pune-le intr-o punga de plastic. Asigura-te ca punga de plastic este suficient de mare astfel incat sa nu fie strivite frunzele. Sigileaza punga si pune-o in frigider. Menta poate fi pastrata altfel pentru doua saptamani.

sursa: eva.ro


infasoara frunzele menta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009785 (s)