News Flash:

Cum să îți ajuti părinții când nu poți fi alături de ei la bătrânețe

26 Octombrie 2022
460 Vizualizari | 0 Comentarii
azil de batrani timisoara

Părinții noștri sunt acele persoane dragi nouă cărora dorim să le oferim o viață cât mai ușoară și mai frumoasă.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori timpul nu ne permite să ne ocupăm de ei așa cum ne-am dori, iar acest lucru nu este din rea voință ci pentru că pur și simplu suntem angrenați în foarte multe activități la serviciu sau în familia proprie.

Totuși, nevoile unei persoane în vârstă sunt diferite de cele ale unei persoane tinere, iar aceștia s-ar putea să aibă mai multă nevoie de atențiea și grija ta decât de anumite obiecte.

Iată de aici cum poți să îți ajuți părinții, chiar și atunci când nu reușești să fii tot timpul alături de ei.

Pune câteva întrebări esențiale

Indiferent că părinții tăi sunt sănătoși sau că suferă de anumite afecțiuni, este esențial să înțelegi de ce anume au nevoie.

Această discuție poate fi una destul de complicată pentru multe persoane, în special atunci când nu există această deschidere, însă este important să înțelegi foarte bine care sunt acele lucruri de care părinții tăi au cu adevărat nevoie și cum puteți face pentru a le obține.

Așadar fă-ți o listă cu câteva întrebări pe care să le pui părinților tăi și din care să afli care sunt cele mai importante lucruri pentru ei.

Creează un plan

Acum că ai aflat ce anume este important pentru părinții tăi, îți poți da seama dacă le poți oferi tu aceste lucruri, pentru ca ei să se bucure de o viață liniștită și confortabilă, sau dacă este nevoie să apelezi la alte soluții externe. 

De exemplu dacă părinții tăi au nevoie de mai multă socializare sau de ajutor în treburile casnice poți apela la un azil de bătrâni de pe acest site https://www.casanur.ro/, unde te vei asigura că cei dragi ai tăi, au parte de toate cele necesare în fiecare zi.

Dacă aceștia își doresc să rămână acasă, asigură-te că au parte de o alimentație cât mai echilibrată, că locuiesc într-un mediu curat și sănătos și că au acces la tratamentele de care au nevoie.

Le poți oferi inclusiv abonamente care să îi ajute cu meniurile zilnice sau să apelezi la diverse persoane specializate care să le supravegheze starea de sănătate, atunci când știi că aceasta este mai precară sau chiar la persoane care să îi ajute cu curățenia din locuință.

Oferă-le atenție atunci când poți

Indiferent că părinții tăi aleg să locuiască acasă sau în cadrul unui azil, nu uita că una dintre nevoile de bază ale unei persoane este conectarea cu cei dragi.

Așadar oferă-le atenția ta, ori de câte ori poți, conectandu-te cu ei atât în mediul online cât și fizic, iar dacă ai copii, oferă-le un timp cu nepoții lor.

Acest lucru îi va încărca cu energie și le va aduce acea bucurie și motivație de a zâmbi și de a-și trăi viața într-un mod cât mai sănătos și mai echilibrat.

Sursă foto: the caring mission

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004555 (s)