Timp de preparare: 1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 kg hamsie proaspata
faina
sare
boia de ardei
ulei pentru prajit
1 lamaie
4-5 catei de usturoi noi
scobitori.
Mod de preparare:
1.Se curate hamsia de intestine si se spala bine sub jet de apa rece.
2.Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
3.Dupa ce s-a scurs se rastoarna intr-un castron si se freaca bine cu 2 lingurite de sare mare.
4.Se lasa timp de 30 de minute.
5.Intre timp pregatim faina cu putina boia de ardei.
6.Se infig pe fiecare scobitoare cate 4-5 pestisori, se tavalesc bine prin faina si se prajesc in uleiul incins in prealabil pana capata o culoare aurie.
7.Se scot cu grija pe o farfurie pe care am pus servetele absorbante pentru a trage surplusul de ulei.
8.Se repeta operatia pana terminam pestisorii.
9.Se aseaza pe un platou si se servesc cu zeama de lamaie si un mujdei de usturoi usor, si bineinteles cu mamaliguta calda.
Pofta buna!
Comentarii (0)