News Flash:

Cum acționează diferite plante cu efect afrodisiac asupra organelor sexuale masculine?

5 Mai 2023
589 Vizualizari | 0 Comentarii
Afrodisiace

Procrearea a fost dintotdeauna o problemă majoră pentru întreaga omenire, atât din punct de vedere moral, cât și religios. Pentru a-și îmbunătăți performanțele sexuale, atât bărbații, cât și femeile, au căutat dintotdeauna afrodisiace, atât alimente, cât și suplimente alimentare cu astfel de efecte, care să asigure potența masculină, cât și cea feminină. 

Disfuncția sexuală este o incapacitate de a realiza un act sexual normal, inclusiv ejaculare precoce, ejaculare retrogradă, întârziată sau inhibată, dificultăți de excitare (libido redus), comportament sexual compulsiv și tulburare orgasmică. 

Introducerea pe piață a primului remediu aprobat farmacologic pentru impotență, Viagra, în anii 1990, a provocat un val de atenție publică, propulsat parțial de presă. Oamenii caută însă astfel de substanțe datează de milenii. 

Un afrodisiac este un agent (aliment sau medicament) care trezește dorința sexuală. Vânătoarea de suplimente naturale din plante medicinale este intensificată în principal efectele secundare aproape inexistente și beneficiile majore asupra sănătății, așa cum este cazul suplimentelor alimentare comercializate în magazinul online: intimax.ro

Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre afrodisiace

Un afrodisiac este orice aliment, supliment alimentar sau medicament care trezește instinctul sexual, induce dorința sexuală și crește plăcerea și performanța. Denumirea lor este derivată din cuvântul „Aphroditae”, zeița greacă a iubirii. De asemenea, aceste substanțe sunt derivate din plante, sau pot fi de origine animală sau minerală. 

O mulțime de substanțe naturale cu efect afrodisiac au fost descoperite în Africa și Europa, cum ar fi yohimbina și mandragora. Vechii chinezi credeau că și cornul de rinocer măcinat sau „musca spaniolă”, care este de fapt toxică, au efecte afrodisiace.

În cultura de astăzi, există anumite alimente care sunt folosite ca afrodisiace, inclusiv căpșunile și stridiile crude. Se crede, de asemenea, că ciocolata, cafeaua și mierea au potențial afrodisiac. 

Într-un studiu recent efectuat în zona Boston, 52% dintre bărbații cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani au raportat un anumit grad de disfuncție erectilă (DE). Comportamentul sexual îmbunătățit poate oferi o satisfacție sporită în relație și creșterea stimei de sine. 

Căutarea celor mai bune afrodisiace este o vânătoare care durează de secole. Rolul diverșilor agenți dopaminergici, adrenergici și serotoninergici a fost intens examinat atât în studiile pe oameni, cât și pe animale. Unele dintre aceste medicamente au fost luate în considerare pentru rolul lor în tratamentul disfuncției sexuale, în timp ce altele au contribuit la procesele neurofiziologice de bază în excitarea sexuală.

Afrodisiacele pot fi clasificate în mai multe categorii. 

Cele care cresc libidoul, potența sau plăcerea sexuală. Diverse substanțe de origine animală și vegetală care au fost utilizate în suplimentele alimentare din diferite culturi pentru a energiza, revitaliza și îmbunătăți aparatul sexual și performanța fizică la bărbați. 

Pentru creșterea libidoului, ambreina de exemplu este folosită în țările arabe. Ea conține un alcool triciclic numit triterpenoid care crește concentrația mai multor hormoni hipofizari anterioare și testosteronul seric. Pielea și glandele broaștei Bufo de asemenea, conțin bufotenină (și alte bufadienolide), un derivat halucinogen al serotoninei. El este ingredientul activ din „piatra iubirii” din India de Vest și din medicamentul chinezesc chan su. În medicina tradițională chineză, Panax ginseng este folosit ca stimulent sexual. Funcționează ca un antioxidant prin îmbunătățirea sintezei de oxid nitric (NO) în endoteliul corpurilor cavernosi (CC); ginsenozidele provoacă, de asemenea, relaxare activată de stimularea nervilor transmurali, asociată cu creșterea guanozin monofosfatului ciclic tisular. 

Pentru creșterea plăcerii sexuale, cantaridina („musca spaniolă”) de la gândacii blister, care au fost folosite de milenii ca stimulent sexual.

Mecanismul care stă la baza afrodisiacelor este relativ simplu. Erecția penisului are loc ca urmare a relaxării mușchilor netezi ai acestuia este mediată de un reflex spinal și implică procesarea nervoasă centrală și integrarea stimulilor tactili, olfactivi, auditivi și mentali. Reflexul implică atât principii autonome, cât și somatice și modulate de influențe supraspinale periferic. Echilibrul dintre factorii care conduc la contracție și relaxare, controlează tonusul vascularizației penisului și a mușchilor netezi. Aceasta determină erecția penisului.

Afrodisiacele cresc fluxul de sânge care ajunge la penis și astfel determină și creșterea potenței la bărbați. 


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006129 (s)